Tuunaa kinkun jämät -Kinkkusalaatti karpalohillolla
maanantaina, joulukuuta 26, 2016
Nyt
on juhlittu ja syöty sen verran, että kevyemmillekin annoksille löytyy todennäköisesti
tässä vaiheessa kysyntää. Voi myös olla, että juhlapöydän kunkku, useimmilla
kinkku, ei välttämättä klassisessa muodossa enää maistu, joten sen voi yhdistää
kevyempään salaattiin. Näin ateria hieman kevenee, eikä jääkaapin nurkkiin jää
pyörimään lihapaloja. Salaatti toimii loistavasti myös kalkkunan kanssa, jos se
sattui olemaan teidän juhlapöydän keskipiste.
Kinkkusalaatti karpalohillolla
1
valkosipulinkynsi hienonnettuna
0,5
dl oliiviöljyä
4
viipaletta vaaleata leipää
2
tl punaviinietiikkaa
2
rkl oliiviöljyä
1
rkl karpalohilloa
2
sellerivartta ohuina viipaleina
n.
100 g salaatinlehtiä
300
g kinkkua ohuina viipaleina
1
avokado ohuina viipaleina
kourallinen
pähkinöitä
suolaa
ja pippuria
- Sekoita valkosipuli öljyyn ja sivele öljyllä leipäviipaleet. Paahda leipiä hetken 200-asteisessa uunissa rapeiksi.
- Sekoita pienessä kulhossa etikka, oliiviöljy ja karpalohillo. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Asettele vadille salaatinlehdet, selleri, kinkkuviipaleet, avokado ja pähkinät. Mausta kastikkeella.
0 kommenttia