Luukku 14 - Perunamuusi pekoni-kastanjamuruilla

tiistaina, joulukuuta 13, 2016


Itse en ole suuri joululaatikoiden ystävä, vaikka ei niissä sinänsä mitään vikaakaan ole. Kuitenkin monia muitakin vaihtoehtoja kinkun lisukkeeksi varmasti on. Vaikka perunamuusi ei kuulosta kovin juhlalliselta, pienellä tuunauksella se voi saada ihan uusia ulottuvuuksia.


Kastanjoita näkee harvemmin suomalaisten ruokalehtien resepteissä, vaikka niistä tuleekin monelle jouluiset tunnelmat. Itse valmistin kastanjoita ensimmäistä kertaa parivuotta sitten ja kovasti kyllä  tykästyin niiden pähkinäiseen makuun. Myös niiden rakenne antaa tässä pehmeässä muusissa hieman rakennetta. Ja sitten on pekoni. Mihin ruokaan se ei sopisi? Ja tässä tapauksessa yhdistelmä on melkeinpä täydellinen. 


Perunamuusi pekoni-kastanjamuruilla

1 kg jauhoisia perunoita
n. 50 g voita
n. 1 dl kuumaa kuohukermaa
n. 1 dl kuumaa maitoa
suolaa

n. 200 g kokonaisia kastanjoita
120 g Amerikan pekonia pieninä suikaleina
50 g voita
2 rosmariinioksan lehtiä
suolaa

  • Tee terävällä veitsellä pienet viillon kastanjoiden terävän päähän. Levitä kastanjat uunipellille ja paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia välillä kääntäen. Anna kastanjoiden hieman jäähtyä ja kuori. Rouhi kuoritut kastanjat karkeasti veitsellä.
  • Lämmitä pannulla 50 g voita ja paista siinä kastanjat ja pekoni viitisen minuuttia. Lisää joukkoon rosmariinilehdet ja paista kunnes pekoni on hieman rapea.
  • Kuori perunat ja keitä kypsiksi suolatussa vedessä. Soseuta perunat ja lisää joukkoon voi ja kuumat maito ja kerma sen verran, että perunamuusi saa mieluisen paksuuden.
  • Sekoita perunamuusiin puolet pekoni-kastanjaseosta. Annostele perunamuusi ja koristele lopulla seoksella. 

You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram