Luukku 8 - Tapas sinisimpukat Parma kinkulla, aiolin kera

keskiviikkona, joulukuuta 07, 2016


Jostain kumman syystä itse aika harvoin valmistan kotona simpukoita. Herkullisesti maustettuna pidän niistä erittäin paljon eivät ne todellakaan ole hinnalla pilattu. Perinteinen valmistaminenkaan ei kestä kuin hetken.


Tämä espanjalaishenkinen tapas-resepti kuitenkin vaatii hieman näpertelyä, mutta on sen arvoinen. Uskon ettei tämä annos pikkujouluissa kauan odottaisi pöydällä ja ehkä maistuisi myös niille, jotka eivät yleensä simpukkoihin koskisi.  


Sinisimpukat Parma kinkulla aiolin kera

2 rkl oliiviöljyä
2,5 dl  hienonnettua hieman kuivannutta vaaleata leipää
50 g Parma kinkkua hienonnettuna
500 g puhdistettuja sinisimpukoita
2 rkl öljyä
1 salottisipuli hienonnettuna
1 dl valkoviiniä
ripaus savustettua paprikaa
2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
1 salottisipuli hienonnettuna

Pika aioli

1,5 dl majoneesia
0,5-1 valkosipulinkynttä hienonnettuna
pieni tilkka sitruunanmehua


  • Valmista nopea aioli sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
  • Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä pannulla ja lisää leivänmurut ja kinkku. Paista 3-5 minuuttia kunnes seos on hieman rapea. Siirrä leipäseos talouspaperille.
  • Kuumenna isossa kattilassa 2 rkl öljyä ja kuullota siinä hieman salottisipuli. Lisää joukkoon viini ja savustettu paprika, kiehauta ja lisää joukkoon simpukat. Sulje kattila kannella ja keitä simpukat noin 3 minuuttia välillä kattilaa ravistellen. Heitä pois kaikki simpukat jotka eivät auenneet.
  • Avaa simpukat ja irrota kuoren puolikas, jossa ei ole simpukan lihaa. Aseta täydet puolikkaat vadille, ripottele niiden päälle leipä-kinkkuseosta, hieman salottisipulia, lehtipersiljaa ja annostele päälle tilkka valkosipulimajoneesia. 

You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram