Luukku 19 - Savulohi-omenatahna

sunnuntai, joulukuuta 18, 2016


Juhlakautena lohi on melkeinpä pakollinen tarjoiltava ainakin jossain muodossa. Ja kaikki helpot reseptit, joilla voi pelasta pikkujoulut, glögi-illan, uuden vuoden tai täydentää jouluaterian ovat lämpimästi tervetulleita. Varsinkin jos ne ovat vielä tosi herkullisia! Tämä savulohi-omenatahna täyttää mielestäni kaikki edellä mainitut kriteerit täydellisesti, joten itsellä ainakin resepti pysyy hyvin muistissa.


Savulohi-omenatahna

200 g kylmäsavulohta
1 keitetty kananmuna
2 tl raastettua piparjuurta
puolikas pientä punasipulia hienonnettuna
puolikas omenaa hienonnettuna
1 rkl hienonnettua tilliä
1 rkl hienonnettua kevätsipulia
100 g maustamatonta tuorejuustoa
suolaa ja pippuria

  • Hienonna lohi ja kananmuna veitsellä. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna hieman maustua jääkaapissa.
  • Tarjoa esim. ruisnappien tai leivän päällä. 

You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram