Luukku 19 - Savulohi-omenatahna
sunnuntai, joulukuuta 18, 2016
Juhlakautena
lohi on melkeinpä pakollinen tarjoiltava ainakin jossain muodossa. Ja kaikki
helpot reseptit, joilla voi pelasta pikkujoulut, glögi-illan, uuden vuoden tai
täydentää jouluaterian ovat lämpimästi tervetulleita. Varsinkin jos ne ovat
vielä tosi herkullisia! Tämä savulohi-omenatahna täyttää mielestäni kaikki
edellä mainitut kriteerit täydellisesti, joten itsellä ainakin resepti pysyy
hyvin muistissa.
Savulohi-omenatahna
200
g kylmäsavulohta
1
keitetty kananmuna
2
tl raastettua piparjuurta
puolikas
pientä punasipulia hienonnettuna
puolikas
omenaa hienonnettuna
1
rkl hienonnettua tilliä
1
rkl hienonnettua kevätsipulia
100
g maustamatonta tuorejuustoa
suolaa
ja pippuria
- Hienonna lohi ja kananmuna veitsellä. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna hieman maustua jääkaapissa.
- Tarjoa esim. ruisnappien tai leivän päällä.
0 kommenttia