Luukku 6 - Peruna-chorizo kroketit
maanantaina, joulukuuta 05, 2016
Tässä
on kuulkaa naposteluherkku parhaimmillaan. Päältä rapeat, sisällä kuohkeat,
sopivasti mausteiset kroketit eivät varmastikaan pysyy tarjoiluastiassa kauan.
Itse ainakin vannoin, että maistan vain yhden mutta kävipä täysin toisin. Eli
aika täydellinen pikkujoulunaposteltava. Kroketit voi paistaa öljyssä valmiiksi
ja sitten vain viimeistellä uunissa vieraiden saapuessa.
Peruna-chorizo kroketit n. 18 kpl
400
g rosamunda perunaa
150
g chorizo makkaraa pieninä kuutioina
3
rkl kevätsipulia hienonnettuna
1
kananmunan keltuainen hieman rikottu
1
rkl maitoa
1
rkl vehnäjauhoja + taikinan käsittelyyn
n.
60 g raastettua kovaa juustoa, esim. manchego
2
dl panko jauhoja
1
kananmuna hieman vatkattuna
öljyä
paistamiseen
- Kuori perunat ja keitä kypsiksi.
- Paista chorizo kuutiot pannulla rapeiksi ja lisää joukkoon kevätsipuli.
- Raasta perunat karkeasti ja lisää joukkoon makkara, keltuainen, maito, 1 rkl vehnäjauhoja ja 2/3 osaa juustoa. Sekoita hyvin ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
- Muotoile perunataikinasta n. 2 cm paksuisia tankoja hieman vehnäjauhoja käyttäen. Leikkaa n. 4 cm pitkiksi pätkiksi, siirrä ne leivinpaperille ja jääkaappiin tekeytymään pariksi tunniksi.
- Yhdistä loput juustosta ja panko jauhot. Kuumenna kasarissa n. 2-3 cm öljyä.
- Pyöritä kroketit ensin vatkatussa kananmunassa ja sitten juusto-pankoseoksessa. Paista kroketit molemmin puolin kuumassa öljyssä kauniin kullan värisiksi. Siirrä kroketit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Paista kroketit 200-asteisessa uunissa n. 10-15 minuuttia kunnes ne ovat rapeat. Tarjoa lämpiminä.
0 kommenttia