Luukku 10 - Karamellisoiduilla salottisipuleilla täytetty porsaanfilee ja sinappinen kastike
perjantaina, joulukuuta 09, 2016
Jos
perinteinen kinkku ei houkuttele, niin varsinkin pienessä taloudessa voi
hyvinkin korvata sen ei niin jouluisella mutta kuitenkin klassisella
possuruoalla. Porsaan sisäfilee kypsyy nopeasti ja on herkullisen mehukas,
kunhan paistaja ei unohda sitä uuniin. Pehmeät karamallisoidut salottisipulit
ja porsaan klassinen ystävä salvia antavat hyvin makua, ja lihan täyttäminen ei
vaadi tässä tapauksessa paljoa kokemusta.
Karamellisoiduilla salottisipuleilla täytetty porsaanfilee ja sinappinen kastike
n.
6 pientä salottisipulia
2
rkl oliiviöljyä
1,5
tl sokeria
1,5
rkl balsamiviinietikkaa
n.
12 salvialehtiä
n.
800 g porsaan sisäfilee
suolaa
ja pippuria
Sinappinen kastike
2
rkl siideriviinietikkaa
2
rkl Dijon sinappia
2
rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
suolaa
ja pippuria
- Kuori salottisipulit ja siirrä pieneen uunivuokaan. Lisää joukkoon 1 rkl öljyä, peitä vuoka tiiviisti foliolla ja paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Lisää vuokaan sokeri, etikka ja 5 hienonnettua salvialehtiä ja sekoita.
- Leikkaa porsaanfilee pitkittäin keskeltä melkein pohjaan asti. Mausta liha hyvin suolalla ja pippurilla, myös taskun sisältä. Aseta taskuun peräkkäin salottisipulit ja nyöritä filee paistinarulla, niin että sipulit pysyvät fileen sisällä. Työnnä narun alle loput salvialehdistä. Levitä lihaan 1 rkl öljyä ja paista lihan pinnat paistinpannulla, jotta ne saavat hieman väriä. Siirrä liha uunivuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa n. 20-25 minuuttia. Anna lihan vetäytyä muutaman minuutin verran.
- Valmista kastike yhdistämällä kaikki ainekset kannellisessa purkissa. Sulje kansi kiinni ja ravista kunnes kastike on hieman paksuntunut.
- Leikkaa liha viipaleiksi ja tarjoa kastikkeen ja esimerkiksi perunoiden kera.
0 kommenttia