Luukku 11 - Karpalo-valkosuklaa kaurakeksit
lauantaina, joulukuuta 10, 2016
Kaurakeksit
olivat lapsuudessani minun suosikkejani, mutta siitä lähtien niin keksit kuin
oma maku ovat muuttuneet moneen kertaan. Itsekin nykyään yritän keksiä vaikka
minkämoisia keksireseptejä ns. perinteisistä perusversioista, jotkahan voivat
olla niin herkullisia ihan omassa yksinkertaisuudessaan. Tässä siis tarjolla
erittäin perinteiset kaurakeksit, vaikka näin joulun kunniaksi ovatkin hieman
maustettu karpaloilla ja valkosuklaalla. Valmistus on niin helppoa, että
varmasti lapsista saa tähän hyvin apuvoimia.
Karpalo-valkosuklaa kaurakeksit
100
g kaurahiutaleita
40
g sokeria
50
g vehnäjauhoja
0,5
tl ruokasoodaa
0,5
dl rypsiöljyä
1
rkl kermaviiliä
25
g kuivattuja karpaloita
25
g rouhittua valkosuklaata
2-3
rkl vettä
- Sekoita tehosekoittimessa kaurahiutaleet, sokeri ja jauhot ja hienonna muutaman sekunnin verran. Lisää joukkoon sooda, öljy, kermaviili, karpalot, suklaa ja vesi ja jatka sekoittamista, kunnes taikinasta muodostuu pallo.
- Pyöritä taikinasta n. 1,5-2 cm kokoisia palloja, litistä niitä hieman päältä ja aseta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille jättäen keksien väliin hyvin tilaa. Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia kunnes keksit saavat kauniin värin.
0 kommenttia