Luukku 11 - Karpalo-valkosuklaa kaurakeksit

lauantaina, joulukuuta 10, 2016


Kaurakeksit olivat lapsuudessani minun suosikkejani, mutta siitä lähtien niin keksit kuin oma maku ovat muuttuneet moneen kertaan. Itsekin nykyään yritän keksiä vaikka minkämoisia keksireseptejä ns. perinteisistä perusversioista, jotkahan voivat olla niin herkullisia ihan omassa yksinkertaisuudessaan. Tässä siis tarjolla erittäin perinteiset kaurakeksit, vaikka näin joulun kunniaksi ovatkin hieman maustettu karpaloilla ja valkosuklaalla. Valmistus on niin helppoa, että varmasti lapsista saa tähän hyvin apuvoimia. 


Karpalo-valkosuklaa kaurakeksit

100 g kaurahiutaleita
40 g sokeria
50 g vehnäjauhoja
0,5 tl ruokasoodaa
0,5 dl rypsiöljyä
1 rkl kermaviiliä
25 g kuivattuja karpaloita
25 g rouhittua valkosuklaata
2-3 rkl vettä

  • Sekoita tehosekoittimessa kaurahiutaleet, sokeri ja jauhot ja hienonna muutaman sekunnin verran. Lisää joukkoon sooda, öljy, kermaviili, karpalot, suklaa ja vesi ja jatka sekoittamista, kunnes taikinasta muodostuu pallo.
  • Pyöritä taikinasta n. 1,5-2 cm kokoisia palloja, litistä niitä hieman päältä ja aseta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille jättäen keksien väliin hyvin tilaa. Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia kunnes keksit saavat kauniin värin.

You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram