Yllätyspaketti ja 3x–ton omenainen kaura-chia vanukas

keskiviikkona, lokakuuta 26, 2016


Koin jälleen kerran mukavan yllätyshetken kun lähetti toi kotiovelle tuoreen Bestbites tuotepaketin*. Niille, joille tämä uusi palvelu ei ole vielä tuttu, kerron lyhykäisyydessä, että kyse on Suomessa uudesta palvelusta, jossa kiinteää kuukausimaksua vastaan saat kotiovellesi joka kuukausi elintarvikepaketin, jonka sisältö on joka kerta yllätys. Sisältö painottuu pitkään säilyviin tuotteisiin, joissa korostuvat luomu, Super food ja Reilun kaupan herkut.


Tällä kertaa paketin sisällön teemana oli ”Kuppi kuumaa ja nautintoja”, ja sitähän se oli. Juomien pohjaksi paketista löytyi kaksi pakettia kasvispohjaista maitoa. Viime aikoina isoon suosioon nousseet juomat ovat herkullinen ja terveellinen vaihtoehto ei vaan ainoastaan vegaaneille vaan myös muille herkuttelijoille. Nyt maistettiin luomulaatuisia riisijuomia Rice Dream Original ja cashewlla maustettua Cashew Dream. Vegaaneille sopivat juomat ovat erinomainen pohja niin erilaisiin juomiin kuin leivontaan. Ja tämähän inspiroi minuakin normaalia terveellisempään jälkiruokareseptin kehittelyyn, jonka löydät alta. Vielä helpommalla pääsee kun sekoittaa kasvismaitoon yllätyspaketissa olevan Sonnentor kurkumalatten. Täynnä makuja ja terveysvaikutuksia oleva pakkaus varmastikin piristää montaa kylmää iltaa, siitä kun syntyy hetkessä herkullinen lämmin juoma. Toinen terveyttä ja vastustuskykyä edistävä helposti nautittava tuote on James White – inkiväärishotti. Tämä kehoa lämmitettävä tiivis pommi on nautittavissa kerralla tai vaikkapa pieninä annoksina teen tai kahvin maustajana.  


Kahviakaan ei paketista oltu unohdettu. Tällä kertaa se on luonnonmukaisesti viljelty tummapaahtoinen Puro – suodatinkahvi, josta ei aromia tai makua puutu. Suomessa tätä herkkua normaalisti saa korkealaatuisista Kaffecentralen myymälöistä, joten merkki saattaa olla monelle tuttu. Tämän kuun paketin oma suosikki on ehdottomasti Ecoffee – kuppi, joka piristää ihan vaan omalla pirteällä kuosillaan. Tämä ihastuttava take away muki on kaukana sen kertakäyttöisestä versiosta. Biohajoavasta bambukuidusta ja kierrätettävästä silikonista valmistettu näppärä muki kestää lukuisia käyttökertoja ja jopa konepesun. Aika mainio joululahjaidea aamukiireiselle, vai mitä?


Makean ystäviä hemmotellaan tälläkin kertaa. Sitä pitivät huolta Kultasuklaan Salmiakki-valkosuklaa ja jo viime kuun paketista tutut näppärät Nakd Nibbles herkkupalaset, tällä kertaa kookosmakuisina. Kuukauden juomateema jatkuu ihanan raikkaassa Saclà en Juice omena-sellerimehussa. C-vitamiinia täynnä oleva piristäjä on täysin säilöntä- ja lisäaineitta valmistettu sokeriton luomuherkku. Iltajuomaksi taas sopii Sweet Dreams Higher Living tee, joka tuo harmoniaa ja rauhaa syksyisiin iltoihin. Hamppumaan idätetty hamppusiemen proteiini taas on loistava lisä varsinkin kasvisyöjän ravintoon. Helposti erilaisiin ruokiin lisättävät siemenet ovat mieletön niin amino- kuin rasvahappo lähde. 


Tämä oli siis taas kerran aivan mainio paketti täynnä ravintorikkaita uutuuksia, ja varmastikin suuremmaksi osaksi sellaisia, jotka ei normaalisti eksyisi omaan ostoskoriin. Näitä on nyt kiva napostella ja kehitellä osaksi perheen aterioita. Tällä kertaa päätin hyödyntää yllätyspaketin tuotteita osana vaihteeksi hieman terveellisempään jälkiruokaan, joka on otsikon lupauksen mukaan trendikkäästi gluteiiniton, maidoton ja sokeriton. Pari vuotta sitten kovasti pinnalle noussut chia-vanukas toimii tässä tapauksessa hieman ruokaisemmassa makeassa. Syksyiseen omenahillokkeeseen yhdistetty chia-raakapuuro toimii erinomaisena vaihtoehtona pitkään viikonlopun aamiaiselle, varsinkin kun ulkosäät eivät tällä hetkellä hirveästi houkuttele. Kannattaa siis kokeilla!

*Yllätyspaketti saatu blogia varten testattavaksi. 


Omenainen kaura-chia vanukas

Omena-chiahilloke

3 keskikoista omenaa
2 dl Saclà en Juice omena-sellerimehua
2 rkl chia siemeniä

0,5 tl kanelia
ripaus suolaa

Kaura-chia vanukas

1 dl kaurahiutaleita
2,5 dl Cashew Dream – riisimaitoa
2 rkl chia siemeniä
1 tl vaniljauutetta
0,5 tl kanelia

kourallinen mieluisia pähkinöitä.

  • Valmista ensin hilloke. Kuori omenat ja leikkaa noin sentin kuutioiksi. Yhdistä kattilassa omenat, mehu, chia-siemenet, kaneli ja ripaus suolaa. Sekoita hyvin ja kiehauta. Keitä hilloke pienellä lämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen.
  • Valmista kaura-chia vanukas sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Peitä kelmulla ja jätä jääkaappiin yöksi tai vähintään neljäksi tunniksi.
  • Annostele lasiin kerroksittain omenahilloke ja vanukas. Ripottele halutessa kerrosten väliin hieman pähkinöitä.


You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram