Hunajainen omenajuustokakku synttäreiden kunniaksiksi
maanantaina, lokakuuta 03, 2016
Tällä
kertaa syksyiselle kakulle on oikein hyvä syy. Melkein unohdin, että Mama
Gastro blogi täytti viime kuun lopussa kaksi vuotta. Onnittelen itseäni ja
ihmettelen, että olenko tosiaankin tehnyt tätä vasta kaksi vuotta. Aika
nimittäin on mennyt hurjan nopeasti, matkan varrella olen ehtinyt olla monessa
mielenkiintoisessa jutussa mukana ja mitä parasta tavannut monta ihanaa
tyyppiä. Näen myös, että on tullut opittuakin vaikka mitä, vanhoja blogin kuvia
en nimittäin pysty häpeämättä katsomaan, vaikka edelleenkin täydellisyyteen on
loputon matka. Bloggaaminen on täysin
omanlainen juttu, josta en tiennyt aikaisemmin mitään, mutta josta olisi
hirveän vaikeata luopua. Vaikka välillä muiden kiireiden keskellä blogin
päivittäminen tuntuukin hieman työläältä, siinä piilee myös omanlainen henkireikä,
jota ilman olisi nyt aika vaikeata olla. Eli koettakaa kestää, Mama Gastron
keittiössä häärääminen ja reseptien jakaminen teidän kanssa jatkuu!
Jos
ollaan täysin rehellisiä, tälle kakulle oli toinenkin hyvä syy, työkaverin
syntymäpäivät. Ja koska toimistomme kahvitarjoilut ovat jostain kumman syystä
siirtyneet minun vastuulle, päätin valmistaa syksyisen ja täyteläisen juustokakun.
Omenoitahan on tällä hetkellä yllin kyllin ja mausteena kakussa oli hieman
paahdettua hunajaa, jota kukaan ei kyllä tunnistanut ilman apuani. Yleisin
veikkaus oli kinuski ja jopa mokka. Villeistä makuveikkauksista huolimatta, kakku
vaikutti maistuvan kaikille.
Hunajainen omenajuustokakku
Pohjataikina
50
g vehnäjauhoja
70
g kaurahiutaleita
0,5
tl leivinjauhetta
60
g sulanutta voita
2
rkl vaaleata siirappia
Juustotäyte
200
g hunajaa
400
g maustamatonta tuorejuustoa
1
tl vaniljasokeria
25
g maissijauhoja
3
kananmunaa kevyesti vatkattuna
2
keskikokoista kirpeätä omenaa
1
rkl sokeria
- Voittele halkaisijaltaan 20 cm kokoinen kakkuvuoka.
- Valmista pohja sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Painele taikina vuoan pohjalle ja paista 175-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia kunnes pohja on melkein kypsynyt. Anna hieman jäähtyä.
- Kaada hunaja kattilaan ja lämmitä keskilämmöllä kunnes hunaja alkaa hieman tummentua ja kuplia. Nosta hunaja pois liedeltä.
- Vatkaa tuorejuusto kuohkeaksi. Jatkaa vatkaamista ja lisää joukkoon paahtunut hunaja ohuena nauhana. Lisää vaniljasokeri, maissijauhot ja kananmunat ja vatkaa sekaisin. Kaada juustoseos taikinapohjan päälle ja paista 30 minuuttia kunnes kakku on melkein valmis mutta ei täysin hyytynyt keskeltä.
- Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi ja sekoita ne hunajan kanssa. Paista omenaviipaleet kuumalla pannulla 3-5 minuuttia kunnes ne karamellisoituvat hieman. Levitä omenaviipaleet kakun päälle ja paista vielä 10 minuuttia. Anna kakun jäähtyä.
3 kommenttia
Onnea 2 -v, täällä saman ikäinen blogi, joka myös unohti synttärinsä : ) On kyllä aika mennyt nopeasti, paljon tullut kaikenlaista oppia, mutta niin paljon vielä edessä opittavaa ja kehitettävää! Huippua syksyä sinne & toivottavasti nähdään tulevissa tapahtumissa!
VastaaPoistaKiitos Heli! Joo, edessä on paljon mutta onneksi tämä on hauskaa hommaa :)
PoistaOnnea 2-vuotiaalle:) Omena ja hunaja on ihana yhdistelmä;itse käytin sitä juuri sillä se on ajankohtainen kun täällä juuri vietettiin uutta vuotta,johon molemmat kuuluvat.
VastaaPoista