Kofta Lähi-idästä eli jauhelihapuikulat
sunnuntai, lokakuuta 23, 2016
Jauhelihareseptejä
ei voi olla koskaan liikaa, ainakaan meidän perheessä. Jostain syystä tuntuu,
että oli ruoka mikä tahansa, jos siinä on jauhelihaa, niin suosio on taattu. Nyt
kun syksy on tuonut pimeät illat, pikku flunssan ja jostain syystä jatkuvan
kiireen, nopeasti valmistuvat ruoat ovat olleet muutenkin minun suosiossa.
Jauheliha on lisäksi aika armollinen aines, jonka pystyy kyllä pilaamaankin, mutta
aika pienellä yrityksellä sen pysty välttämään.
Lähi-idän
mausteilla höystetyt jauhelihapuikulat, paremmin ehkä tunnettu nimellä kofta,
ovat hyvä esimerkki mausteilla piristetystä arkiruoasta. Maustelista saattaa
jollekin vaikuttaa hieman liian pitkältä, mutta ei kukaan varmastikaan huomaa,
jos joku niistä puuttuu tai on korvattu jollain toisella makumaailmaan
sopivalla. Valmistaminen grillissä olisi varmasti se täydellinen tapa, mutta
uuni tai pannu kelpaavat oikein hyvin. Lisukkeeksi vaikka pitaleipää, hieman
salaattia ja joku tulisempi kastike ja esimerkiksi tahini-jogurtti makuja
tasapainottamaan.
Kofta Lähi-idän mausteilla
1
sipuli raastettuna
300
g naudanjauhelihaa
300
g lampaanjauhelihaa
3
valkosipulinkynttä hienonnettuna
iso
kourallinen hienonnettua lehtipersiljaa
2
tl jauhettua korianteria
2
tl jauhettua juustokuminaa
¼
tl jauhettua cayenne pippuria
¼
tl jauhettua maustepippuria
1
tl jauhettua kanelia
½
tl jauhettua inkivääriä
suolaa
- Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta suolalla. Muodosta käsin pieniä puikuloita. Paista koftat kuumalla grillillä, öljytyllä pannulla tai 225- asteisessa uunissa.
0 kommenttia