Goalainen curry katkaravuilla ja kookosahvenilla
maanantaina, syyskuuta 28, 2015
Vaikka olenkin suuri curryruokien
ystävä, kalacurryt ovat jääneet meidän perheessä selvästi vähemmälle huomiolle.
Itse asiassa varmasti ainoa valmistamani mausteinen kalaruoka kastikkeella on
täällä blogissakin nähty brasilialainen kalapata Moqueca, joka olikin mielestäni erittäin herkullinen. Hetken
ajattelin valmistaa saman padan nytkin, mutta kallistuin kuitenkin kokeilemaan
monessa blogissakin nähtyä goalaista kalacurrya, joka on kieltämättä
huomattavasti mausteisempi vaihtoehto. Kun kaupasta mukaan tarttuivat tuoreet
ahvenfileet, en raaskinut heittää niitä pataan vaan ne saivat kevyeen
kookoskuorrutuksen ja pääsivät paistettuna kruunamaan koko annoksen.
Tästä syntyi täydellinen perjantai ateria, jonka valmistaminen ei
edes vaatinut paljon aikaa. Lopputulos oli melko tulinen ja suosittelenkin
säätelemään mausteisuutta maun mukaan vähentämällä tai lisäämällä punaisten
chilien määrää. Niille, joiden keittiön varastoista ei normaalisti löydy
intialaisia mausteitta tämä voi olla hieman vaikea ja kalliskin ateria, sen
verran pitkä maustelista tässä reseptissä on, eikä monia näistä mausteista voi
oikein korvata muilla. Intialaisia mausteita suosittelen kuitenkin rohkeasti
kokeilemaan vaikka erilaisissa padoissa, jotka varmasti maistuvat monelle
talvella.
Goalainen curry
katkaravuilla ja kookosahvenilla
1 sipuli hienonnettuna
1 rkl raastettua inkivääriä
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
5 pientä kuivattua chiliä paahdettuna ja murskattuna
2 tähtianista
1 rkl jauhettua korianteria
2 tl jauhettua juustokuminaa
0,5 tl jauhettua neilikkaa
1 tl mustia sinapinsiemeniä
10 kpl kuivattuja curry lehtiä
2 tomaattia kuutioina
4 dl kookosmaitoa
2 dl kala- tai kasvislientä
1 tuore vihreä chili leikattuna puoliksi
2 rkl valkoviinietiikkaa
1,5 rkl sokeria
n. 12 kpl isoa katkarapua
8 kpl ahvenfileitä
1 dl kookoshiutaleita
öljyä paistamiseen
suolaa ja pippuria
tuoretta korianteria koristeluun
- Kuumenna kasarissa tilkka öljyä ja kuullota siinä hieman sipuleita. Lisää joukkoon valkosipulit, punaiset chilit, tähtianis, korianteri, juustokumina, neilikka, sinapinsiemenet ja curry lehdet. Sekoita ja paista pari minuuttia.
- Lisää mausteisiin kuutioidut tomaatit, kookosmaito, liemi ja vihreä chili. Keitä hiljalleen kannen alla noin kymmenen minuuttia. Mausta kastike suolalla, valkoviinietiikalla ja sokerilla ja keitä vielä pari minuuttia. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa lisää. Lisää joukkoon katkaravut ja keitä kastikettä 2-3 minuuttia.
- Mausta ahvenfileet suolalla ja pippurilla, jonka jälkeen pyörittele niitä kookoshiutaleissa. Lämmitä hieman öljyä pannulla ja paista kaloja noin pari minuuttia molemmin puolin.
- Tarjoa currykastike kookosahventen ja keitetyn riisin kanssa. Koristele tuoreella korianterilla.
0 kommenttia