Jogurtissa marinoitu itämäinen lammas
torstaina, syyskuuta 10, 2015
Minun
keittiössä lammas valmistetaan melkein poikkeuksetta aina Lähi-idän tai
Pohjois-Afrikan mausteissa kylvettynä. Siinä on nappi yhdistelmä, jota ei
tarvitse pilata. Kesällä harvoin tulee lampaalla herkuteltua, niinpä avasin
sesongin jogurttimarinoidulla karitsan paahtopaistilla. Makua ei tästä
annoksesta puuttunut vaan yön yli marinointi pehmensi lihan ja kypsensi
herkullisen mausteseoksen. Marinadissa käytin myös kaappiin unohtuneen valmiin
ras el hanout seoksen ja itsekseni ihmettelin miksi purkki oli vieläkin melkein
täynnä, kun sillähän voi maustaa vaikka mitä kivaa. Annoksen kruunasivat minun
suosikkimausteisiin kuuluvat ja useinkin minun resepteissä nähdyt kirpeä sumac
ja raikas tuore minttu.
Jogurtissa marinoitu
itämäinen lammas 4:lle
3 karitsan paahtopaistia
1,5 dl kreikkalaista
jogurttia, lisäksi 1,5 dl tarjoiluun
2 valkosipulinkynttä
hienonnettuna
0,5 tl chilijauhetta
1 tl jauhettua
juustokuminaa
1 tl kurkumaa
1 tl ras el hanout –
mausteseosta
suolaa
kourallinen mintunlehtiä
1 rkl sumac maustetta
tilkka öljyä paistamiseen
- Sekoita kulhossa 1,5 dl jogurttia ja kaikki muut mausteet paitsi sumac ja mintunlehdet. Lisää paahtopaisti ja pyörittele seoksessa. Anna marinoitua jääkaapissa mielellään yön yli.
- Ota paahtopaistit pois marinadista ja pyyhkäise ylimääräinen jogurtti pois. Lämmitä pannulla tilkka öljyä ja paista paistit molemmin puoliin kauniinvärisiksi. Siirrä pannu 190-asteiseen uuniin ja kypsennä lihat mieluisan kypsiksi.
- Tarjoile nokareen jogurttia kera ja ripottele päälle hieman sumac maustetta.
2 kommenttia
Nam! Ja osui sopivasti, odottelen nimittäin tilaamaani puolikasta karitsaa. Nyt on sesonki parhaimmillaan!
VastaaPoistaVoi teitä onnekkaita!
Poista