Kana lime-tamarindkastikkeella
torstaina, syyskuuta 03, 2015
Blogissa
on tällä viikolla ollut erittäin hiljaista. Olen kyllä yrittänyt aloittaa uuden
postauksen kirjoittamisen mutta yrittämiseksi se sitten jäikin. Tällä kertaa tähän
on ollut monta hyvää syytäkin. Suurin niistä on se, että olen tällä viikolla
palannut töihin 2,5 vuoden tauon jälkeen. Hidastempoinen elämä, joka
enimmäkseen pyöri lapsen ympärillä on ohi, ja kunnon ruuhkavuodet ovat nyt edessä.
Tavallaan hieman hirvittää, mutta uskon että hyvin suunniteltu arki onnistuu
meiltä suhteellisen hyvin. Ensimmäisenä työpäivänä jo koin minkälaista on mennä
huonovointisena töihin, pyöriä siellä hölmistyneenä yrittäen muistaa edes
jotain aiemmin osaamastani ja samalla saada puhelu tarhasta, että poika on
kipeä ja hänet pitää hakea mahdollisimman pian kotiin. Ja järjestyihän kaikki
hyvin! Enkä todellakaan ajatellut
lopettaa blogin pitämistä! Itse asiassa blogin kuvioihin on tulossa lähipäivinä
kivoja muutoksia joita odotan kovasti.
Viikon
teki vaikeammaksi koko perhettä häiritsevä flunssa. Se oli ehkä suurin syy
miksi ruoanlaitto ei paljon kiinnostanut ja silmät menivät kiinni jo
alkuillasta. Nyt kuitenkin olemme jo kaikki toipumassa, mies palasi työmatkalta
ja nopeasti valmistuva kana ateria maistui koko perheelle. Yritän hieman
puhdistaa ruokavarastoja avatuista purkeista, joten tänään käsittelyyn pääsi
tamarind-tahna. Lopputuloksena oli kiinalaisvaikutteinen paistettu kana
lime-tamarindkastikkeella. Raikas ja
maukas annos parempaan arkeen.
Kana
lime-tamarindkastikkeella
4 broilerin rinta fileetä
1 kananmuna hieman
vatkattuna
n. 2 dl maissitärkkelystä
tai maissijauhoja
öljyä paistamiseen
suolaa ja pippuria
3 rkl limenmehua
3 rkl tamarindtahnaa
2 tl sokeria
n. 1,5 dl vettä
2 tl maissitärkkelystä
1 lime erittäin ohuina
siivuina
- Nuiji rintafileet noin sentin paksuiksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna öljy syvässä pannussa.
- Kastele fileet ensin vatkatussa kananmunassa ja sitten maissitärkkelyksessä. Paista kuumassa öljyssä noin 5-8 minuuttia kerran kääntäen.
- Sekoita pienessä kattilassa limenmehu, tamarindtahna, sokeri, vesi, 2 tl maissitärkkelystä ja limesiivut. Kiehauta kaikki ainekset ja keitä pari minuuttia kunnes kastike hieman sakenee.
- Kaada kastike paistettujen rintafileiden päälle ja tarjoa.
0 kommenttia