Tuunattu arkiruoka - Jauhelihapihvet gochujang sipulilla

sunnuntai, elokuuta 30, 2015

YhtenƤ arkipƤivƤnƤ jƤƤkaapissa odotti jauhelihapaketti eikƤ itsellƤni ollut minkƤƤnlaista inspiraatiota kehittƤƤ mitƤƤn uutta. Joten perinteiset jauhelihapihvit vaikuttivat hyvƤltƤ ratkaisulta. Blogin alkuaikoina julkaisin karmealla kuvalla varustetun jauhelihapihvit ja karamellisoitu sipuli reseptin. Ja ihme kyllƤ, se on ollut yksi blogin suosituimmista resepteistƤ, johon lukijat palaavat kuukaudesta toiseen. HyvƤ ystƤvƤni on kertonut, ettƤ hƤn on valmistanut nƤitƤ pihvejƤ niin monesti miehensƤ toivomuksesta, ettƤ vƤhitellen alkaa kyllƤstyttƤƤ.

MeillƤ syƶdƤƤn nƤitƤ sen verran harvoin, ettƤ ne varmasti maistuisivat sellaisenaankin, mutta kun pihvit olivat jo pannulla ja sipulit paistumassa, sain kurkistaessani jƤƤkaappiin hullun idean maustaa sipulit korealaisella gochujang chilitahnalla. Ihme kyllƤ yhdistelmƤ toimii. PihviƤ syƶtiin leivƤn pƤƤllƤ ja alkuperƤisestƤ reseptistƤ poiketen dijon sinappi oli tulisuutta keventƤƤkseen korvattu hieman sitruunalla ja seesamiƶljyllƤ maustetulla majoneesilla. PitƤƤ ehkƤ useamminkin yhdistellƤ eksoottisia mausteita perinteisiin ja joskus kuluneilta vaikuttaviin annoksiin.

Jauhelihapihvit
400 g naudanjauhelihaa
1 iso sipuli hienonnettuna
1 viipale kuivaa leipƤƤ hienonnettuna
0,2 dl vettƤ leivƤn kostuttamiseen
noin 12cm pitkƤ pala kesƤkurpitsaa raastettuna
reilusti suolaa ja mustapippuria 

  • Sekoita leipƤƤ nesteeseen, niin ettƤ leipƤ pehmenee. LisƤƤ kaikki muutkin aineet sekaan. Mausta.
  •   Muotoile pihvit. Paista pihvit kuumalla pannulla molemmin puoliin, niin ettƤ ne saavat kauniin vƤrin.      PienennƤ lƤmpƶ ja hauduta pihvit kannen alla kypsiksi.
  • LevitƤ leipƤviipaleen pƤƤlle seesamkastiketta, asettele pihvit ja gochujang sipulia. 

Karamellisoitu gochujang sipuli
2 isoa sipulia ohuiksi viipaleiksi leikattuna
1 rkl voita
2 rkl sokeria
2 rkl gochujang chilitahnaa
2 rkl sitruunanmehua
1,5 rkl seesamsiemeniƤ
ripaus suolaa

  •  Sulata voi ja sokeri pannulla. LisƤƤ sipulit ja kuullota hitaasti kauniin vƤrisiksi. Sekoita joukkoon gochujan tahnaa ja paista pari minuuttia. VƤhennƤ chilitahnan mƤƤrƤn jos haluat miedomman lopputuloksen. 
  • Mausta sitruunanmehulla ja seesamsiemenillƤ. Sekoita ja lƤmmitƤ. Tarkista maku.

     Seesamkastike
1 dl majoneesia
1 dl creme fraichea
1 rkl sitruunanmehua
1 tl seesamiƶljyƤ
suolaa

  • Sekoita kaikki ainekset keskenƤƤn. Tarkista maku ja anna maustua hieman jƤƤkaapissa. 

You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram