Tuunattu arkiruoka - Jauhelihapihvet gochujang sipulilla
sunnuntai, elokuuta 30, 2015
YhtenƤ
arkipƤivƤnƤ jƤƤkaapissa odotti jauhelihapaketti eikƤ itsellƤni ollut
minkƤƤnlaista inspiraatiota kehittƤƤ mitƤƤn uutta. Joten perinteiset
jauhelihapihvit vaikuttivat hyvƤltƤ ratkaisulta. Blogin alkuaikoina julkaisin
karmealla kuvalla varustetun jauhelihapihvit ja karamellisoitu sipuli reseptin.
Ja ihme kyllƤ, se on ollut yksi blogin suosituimmista resepteistƤ, johon
lukijat palaavat kuukaudesta toiseen. HyvƤ ystƤvƤni on kertonut, ettƤ hƤn on
valmistanut nƤitƤ pihvejƤ niin monesti miehensƤ toivomuksesta, ettƤ vƤhitellen alkaa
kyllƤstyttƤƤ.
MeillƤ
syƶdƤƤn nƤitƤ sen verran harvoin, ettƤ ne varmasti maistuisivat sellaisenaankin,
mutta kun pihvit olivat jo pannulla ja sipulit paistumassa, sain kurkistaessani
jƤƤkaappiin hullun idean maustaa sipulit korealaisella gochujang chilitahnalla.
Ihme kyllƤ yhdistelmƤ toimii. PihviƤ syƶtiin leivƤn pƤƤllƤ ja alkuperƤisestƤ
reseptistƤ poiketen dijon sinappi oli tulisuutta keventƤƤkseen korvattu hieman
sitruunalla ja seesamiƶljyllƤ maustetulla majoneesilla. PitƤƤ ehkƤ useamminkin
yhdistellƤ eksoottisia mausteita perinteisiin ja joskus kuluneilta vaikuttaviin
annoksiin.
Jauhelihapihvit
400 g naudanjauhelihaa
1 iso sipuli hienonnettuna
1 viipale kuivaa leipƤƤ hienonnettuna
0,2 dl vettƤ leivƤn kostuttamiseen
noin 12cm pitkƤ pala kesƤkurpitsaa raastettuna
reilusti suolaa ja mustapippuria
1 iso sipuli hienonnettuna
1 viipale kuivaa leipƤƤ hienonnettuna
0,2 dl vettƤ leivƤn kostuttamiseen
noin 12cm pitkƤ pala kesƤkurpitsaa raastettuna
reilusti suolaa ja mustapippuria
- Sekoita leipƤƤ nesteeseen, niin ettƤ leipƤ pehmenee. LisƤƤ kaikki muutkin aineet sekaan. Mausta.
- Muotoile pihvit. Paista pihvit kuumalla pannulla molemmin puoliin, niin ettƤ ne saavat kauniin vƤrin. PienennƤ lƤmpƶ ja hauduta pihvit kannen alla kypsiksi.
- LevitƤ leipƤviipaleen pƤƤlle seesamkastiketta, asettele pihvit ja gochujang sipulia.
Karamellisoitu gochujang sipuli
2 isoa sipulia ohuiksi viipaleiksi
leikattuna
1 rkl voita
2 rkl sokeria
2 rkl gochujang chilitahnaa
2 rkl sitruunanmehua
1,5 rkl seesamsiemeniƤ
ripaus suolaa
- Sulata voi ja sokeri pannulla. LisƤƤ sipulit ja kuullota hitaasti kauniin vƤrisiksi. Sekoita joukkoon gochujan tahnaa ja paista pari minuuttia. VƤhennƤ chilitahnan mƤƤrƤn jos haluat miedomman lopputuloksen.
- Mausta sitruunanmehulla ja seesamsiemenillƤ. Sekoita ja lƤmmitƤ. Tarkista maku.
Seesamkastike
1 dl
majoneesia
1 dl creme
fraichea
1 rkl
sitruunanmehua
1 tl
seesamiƶljyƤ
suolaa
- Sekoita kaikki ainekset keskenƤƤn. Tarkista maku ja anna maustua hieman jƤƤkaapissa.
0 kommenttia