Sitruunainen katkarapu-maissipasta leivänmuruilla
tiistaina, elokuuta 18, 2015
Jos
mieheni tilaa pastan, se voi käytännössä tarkoittaa vain kahta vaihtoehtoa,
pasta bolognesea tai mausteista pekoni-tomaattipastaa, tosin joskus harvoin voi
toiveena yllättäen olla katkarapupasta. Itse kun syön pastaa erittäin harvoin,
niin en puutu näihin hyviksi todettuihin vaihtoehtoihin. Tällä kertaa kun en
keksinyt mitä kivaa tekisin jääkaapissa olevalle maissille, niin mullistin aika
lailla arkeamme, ja valmistin maissi-katkarapupastan leivänmuruilla.
Vanha
murustettu leipä paistettuna maissin ja mausteiden kanssa maistui yllättävänkin
hyvälle, mutta kun mies epäili sitä jauhelihaksi, minulle iski pieni pettymys
ja epätoivo. Yritän olla keittiössä luova ja monipuolinen ja tuloksena leivänmuruja
luullaan jauhelihaksi!
Kaikesta
huolimatta, tästä syntyi erittäin herkullinen kesäinen annos. Poikkeuksellisesti
minäkin söin pastaa, eikä siitä jäänyt raskasta oloa kuten yleensä. Pitää vaan muistaa,
ettei siihen pastaan aina tarvitse lisätä juustoa vaikka se maistuukin hyvältä.
Sitruunainen katkarapu-maissipasta
leivänmuruilla
2 maissitähkää
n. 2,5 dl hienonnettua
leipää
1,5 punaista chiliä
hienonnettuna, siemenet poistettuna
3 valkosipulinkynttä
hienonnettuna
n. 20 isoa katkarapua
100 g rucolan lehtiä
yhden sitruunan raastettu
kuori ja mehu
n. 300 g pastaa
oliiviöljyä
- Keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaan, ja varaa n. 1,5 dl keitinvettä.
- Leikkaa maissijyvät veitsellä irti tähkästä. Kuumenna isossa pannussa pari ruokalusikallista oliiviöljyä ja lisää maissijyvät. Paista maissi kovalla lämmöllä pari minuuttia, niin että jyvät saavat hieman väriä. Pienennä lämpö, lisää hieman oliiviöljyä, hienonnettua leipä, chili, valkosipulit ja sitruunan raastettu kuori. Mausta suolalla ja pippurilla ja paista muutama minuutti välillä sekoittaen.
- Lisää pannuun katkaravut ja sekoita. Kaada pannulle kypsä pasta ja varattu keitinvesi. Sekoita hyvin ja tarkista maku. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Sekoita pastaan rucolan lehdet ja tarjoa.
0 kommenttia