Suklainen marjakääretorttu ja KitchenTime jälkiruokakilpailu
sunnuntai, elokuuta 23, 2015
Sain
vastikään Suomeen rantautuneelta KitchenTime verkkokaupalta kutsun osallistua
heidän Instagramin puolella järjestettävään jälkiruokakilpailuun ja tietenkin
päätin olla mukana. Mikä loistava tekosyy valmistaa jälkiruokaa arkena! Kutsu
tuli parhaaseen marja aikaan, joten en voinut ajatellakaan valmistavani
jälkiruokaa ilman näitä upeita sesonkiherkkuja. Meitä kun ei kauan niillä
hemmotella.
Niinpä
osallistun kisaan suklaisen marjakääretortun reseptillä. Kääretorttua valmistin
ensimmäistä ja viimeistä kertaa ylä-asteen kotitaloustunnilla, joten olikin aikaa
päivittää hieman taitoja. Näitä kahta kuitenkin yhdistää vain sana kääretorttu.
Kisan leivonnainen on valmistettu suklaisesta marengista, joka sai täytteeksi
kuohkean mascarponevaahdon, raikkaita kesämarjoja ja manteleita. Niin
täyteläinen, mutta samalla niin ihanan raikas jälkiruoka. Omat käärimistaidotkin
olivat näköjään pysyneet vuosien jälkeen tallella ja kakun rullaaminen sujui
kuin vanhalla tekijällä. Kun
valitettavasti kohta tuoreita marjoja ei enää löydy metsästä, pellolta eikä
kaupanhyllyiltä, täytteeksi voi kokeilla sesongin mukaan vaikka mitä muuta.
Heti tuli mieleen ehkä hieman jouluinen kääretorttu, jossa marjojen tilalla
ovat mausteliemessä keitetyt luumut.
Reseptin
ainesosalista muistuttaa toki aika paljon klassista Pavlova kakkua, mutta tässä
tapauksessa lopputulos niin maistuu kuin tuntuukin täysin erilaiselta. Jokainen
suupala on saanut tasaisesti kosteutta kuohkeasta kreemistä, pehmeässä
marengissa rouskuvat pienet suklaan palat ja jokainen marja yllättää ja
raikastaa omalla tavallaan.
Jos
innostuit tästä reseptistä tai haluat inspiroitua muiden kilpailuun
osallistuvien bloggareiden kesäisistä herkuista, niin käy tarkistamassa
reseptit KitchenTime Instagram tilillä. Jos seuraat KitchenTimea Instgramin
puolella (@kitchentimefi) ja äänestät tykkäämällä sinun suosikki jälkiruokaa viikon aikana,
pääset osallistumaan arvontaan jossa voi voittaa aivan upean Eva Solon GravityCollection Box – kattilasetin, jonka arvo on yli 200€!
Suosittelen
myös käymään tutustumassa KitchenTime verkkokaupan sivuihin. Sieltä löytyy
vaikka mitä mielenkiintoista keittiöön. Itse löysin Cloer vohveliraudan, joka
oli jo pitkään minun hankintalistalla. Joten luultavasti blogiin on lähiaikoina
tulossa enemmän kuin yksi vohveliohje!
Suklainen
marjakääretorttu
1 rkl tummaa
kaakaojauhetta
1 tl maissijauhoja
6 kananmunan valkuaista
(huoneenlämpöistä)
300 g sokeria
1 tl balsamietikkaa
50 g tummaa suklaata
hienonnettuna
ripaus suolaa
Täyte
250 g mascarpone juustoa
3 dl kuohukermaa
2 tl sokeria
1 rkl Kirsch
kirsikkaviinaa (tai muuta likööriä)
1,5 dl paahdettuja
mantelilastuja
n. 500 g tuoreita marjoja
(itse käytin mansikoita, vadelmia ja mustikoita)
- Siivilöi kulhoon kaakaojauhe ja maissijauhot. Lisää joukkoon ripaus suolaa ja sekoita.
- Vatkaa valkuaiset isossa kulhossa tai yleiskoneessa kunnes vaahtoa alkaa muodostua. Lisää joukkoon sokeri vähän kerralla ja jatkaa vatkaamista. Vaahto on valmis kun se pysyy kulhossa vaikka kääntäisit sen ylösalaisin.
- Lisää joukkoon kaakao- ja maissijauhot ja etikka. Vatkaa seosta vielä hetken. Lisää joukkoon hienonnettu suklaa ja sekoita seosta varovasti lusikalla.
- Levitä marenkiseosta tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 180-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.
- Valmista täyte vatkaamalla hieman keskenään mascarpone, kerma, sokeri ja kirsikkaviina kunnes niistä muodostuu pehmeä vaahto.
- Ota valmis marenki pois uunista ja anna hieman jäähtyä.
- Valele tilkka rypsiöljyä leivinpaperilevyn päälle ja aseta se marenkilevyn päälle öljytty puoli alaspäin. Kastele hieman keittiöpyyhettä ja levitä leivinpaperin päälle.
- Käännä varovaisesti marenkilevy pois pelliltä, niin että pyyhe jää alimmaiseksi. Poista varovasti päälimäiseksi jäänyt leivinpaperi.
- Levitä marenkilevylle kaksi kolmasosaa macarponevaahdosta ja marjoista, ripottele päälle mantelilastuja. Kääri aloittaen pitkästä reunasta poispäin itsestä, samalla poistaen marengista leivinpaperi. Käytä pyyhettä apuna. Käännä torttu sauma alaspäin.
- Levitä valmiin kääretortun päälle jäljellä oleva mascarponevaahto ja koristele marjoilla.
Postaus on tehty yhteistyössä KitchenTime verkkokaupan kanssa.
6 kommenttia
En ole tainnut koskaan valmistaa kääretorttua. Kyllä pitäisi kokeilla, sen verran herkullisen kuuloinen resepti.
VastaaPoistaTämä oli kyllä herkkua! Olin hieman huolissa miten kauan se säilyy jääkaapissa.. mutta ei todellakaan ehtinyt pilaantua;)
PoistaOlen joskus tehnyt (ja myös polttanut uunissa :D) marenkirullaa/kääretorttua, mutta onpa kiva idea tuo suklainen versio! Ehkä olisi revanssin aika.
VastaaPoistaMinulle meinas käydä samoin;) Mutta hyvä siitä tuli!
PoistaOliko tässä siis käytetty jotain heidän verkkokaupan tuotetta/konetta tämän valmistukseen? Postauksesta ei ihan tajunnut
VastaaPoistaHei! Ei, en ole tässä käyttänyt KitchenTime verkkokaupan tuotteita. Toki sieltä vatkaimia löytyy;)
Poista