Kirsikka-valkoviinikana
perjantaina, elokuuta 14, 2015
Tämä
annos on hyvä esimerkki siitä kuinka arkisesta ja vähemmän arvostetusta lihasta
saa hienon ja näyttävän annoksen. Arkisesta broilerin koipireidestä tuli tuoreisiin
kirsikoihin yhdistettynä oikea juhla-ateria. Rakastan kirsikoita ja niitä
tulikin tänä kesänä syötyä litrakaupalla. Halusin kuitenkin ennen sesongin
loppua käyttää niitä jossain lämpimässä, suolaisessa annoksessa. En tiedä miksi
valitsin tähän juuri broilerin koipireisiä, mutta ne toimivat tässä erinomaisesti.
Ne jotka eivät jaksaa taistella luiden kanssa voivat korvata ne vaikka kananrinnalla
tai ankan koivella.
Kirsikka-valkoviinikana
3 kpl
broilerin koipireittä
3 oksaa
tuoretta rosmariinia
6 oksaa
tuoretta timjamia
3 ohutta
viipaletta ilmakuivattua kinkkua
1 pieni
sipuli hienonnettuna
3
valkosipulinkynttä hienonnettuna
250 g
tuoreita kirsikoita (halutessa voit poista kivet)
2 dl
valkoviiniä
1 dl vettä
2 rkl
sokeria
2 rkl
valkoviinietiikkaa
suolaa ja
pippuria
tilkka
öljyä paistamiseen
- Mausta kanat hyvin suolalla ja pippurilla. Työnnä hieman rosmariinioksa ja kaksi timjamin oksaa koipireiden nahan läpi ja kääri lihan ympärille ilmakuivattu kinkku.
- Sekoita pienessä kasarissa valkoviini, vesi, sokeri ja valkoviinietiikka ja kiehauta. Lisää joukkoon kirsikat, kiehauta ja ota heti pois liedeltä.
- Lämmitä hieman öljyä paistinpannussa ja paista siinä koipireidet molemmin puolin kauniin kullanvärisiksi.
- Siirrä kanat pannulta uunivuokaan.
- Kuullota sipuli ja valkosipuli samalla pannulla missä paistoit kanat. Lisää pannulle kirsikkaliemi kirsikkoineen ja sekoita hyvin. Kaada liemi uunivuokaan koipireisien päälle.
- Paista kanat 180-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia kunnes liha on kypsä. Valele kanat liemellä 2-3 kertaa kypsenemisen aikana.
0 kommenttia