Yrttimarinoitu flank steak, maissisalsaa ja marinoitua paprikaa
lauantaina, elokuuta 01, 2015
Jos
katso ruokablogeja niin flank steak eli kuvepaisti on ollut tämä kesän
hittiliha. Ei ihme, sopiihan se loistavasti grillissä paistettavaksi. Maukas
liha, jossa on just sopivasti rasvaisuutta, helppo valmistaa kokonaisena ja
hintakin yleensä kohdalla. Meilläkin on harjoiteltu sen valmistamista jo
pidempään ja onnistuuhan se hienosti myös pannulla ja uunissa paistettuna. Hyvä
lihahan ei kummoisia lisukkeita kaipaa mutta tällä kertaa valmistin
maissisalsan ja koska halusin hieman jotain hapanta, spontaanisti valmistuivat
myös marinoidut paprikat. Enempää ei tämä ateria olisi kaivannutkaan. Raikkaat,
tuoreet ja kesäiset maut.
Yrttimarinoitu flank
steak (n. 4:lle)
n. 800 g kuvepaistia
2 valkosipulinkynttä
hienonnettuna
2 rkl lehtipersiljaa
hienonnettuna
1 rkl korianteria
hienonnettuna
1 tl oregano lehtiä
1 kevätsipulin varsi
hienonnettuna
n. 2 rkl oliiviöljyä
2 tl sherry- tai
punaviinietiikkaa
2 rkl sitruunanmehua
suolaa ja pippuria
- Yhdistä kaikki muut ainekset paitsi liha ja hienonna ne tehosekoittimessa tahnaksi.
- Levitä marinaditahna lihaan ja anna marinoitua vähintään 3 tuntia tai yön yli.
- Ota liha ajoissa huoneenlämpöön. Pyyhi lihasta hieman yrttejä pois. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Paista liha kuumalla pannulla tai grillillä n. 3-5 minuuttia per puoli. Anna kypsän lihan vetäytyä folion alla.
- Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa marinoidun paprikan ja maissisalsan kanssa.
Marinoidut
paahdetut paprikat
2 punaista paprikaa
2 tomaattia
0,5 punaista chiliä
hienonnettuna siemenet poistettuna
1-2 valkosipulinkynttä
hienonnettuna
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl sherry- tai
punaviinietiikkaa
suolaa ja pippuria
- Paahda paprika ja tomaatit uunissa grillivastuksen alla kunnes paprikat ovat melkein kokonaan mustia.
- Ota vihannekset pois uunista, peitä paprikat kelmulla ja anna seisoa hieman. Kuori paahdetut tomaatit ja paprikat.
- Viipaloi tomaatit ja paprikat kulhoon ja mausta chilillä, valkosipulilla, oliiviöljyllä, etiikalla, suolalla ja pippurilla. Tarkista maku. Anna maustua hieman.
Maissisalsa
2 tomaattia
siemenet poistettuna ja kuutioituna
2 avomaan
kurkkua kuorittuna, siemenet poistettuna ja kuutioituna
1
esikypsytetty maissitähkä
puolikas
punasipulia hienonnettuna
1 avokado
kuutioituna
1
valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 rkl
limenmehua
iso
kourallinen tuoretta korianteria hienonnettuna
0,5 tl
savustettua paprikaa
n. 3 rkl
oliiviöljyä
suolaa ja
pippuria
- Grillaa tai paista pannulla maissi. Leikkaa maissijyvät tähkästä.
- Sekoita kulhossa maissi, tomaatti- ja kurkkukuutiot, sipuli, avokado, valkosipuli, limenmehu, korianteri, savustettu paprika öljy, suola ja pippuri. Tarkista maku.
2 kommenttia
Ei voi olla todellista taas tämä ruokatelepatia! Me tehtiin eilen retki läheisen pihvikarjatilan tehtaanmyymälään ja grillattiin entrecotet maissi-papusalaatin kera :D Myös kuvepaistia ostin, mutta se meni vielä pakkaseen (vaikka olisi ollut minun ykkösvalintani grilliin jo eilen).
VastaaPoista:)))) Minäkin olin laittamassa papuja! Mutta mies ehdotti että jätän ne pois;)
Poista