Mansikka-laventelihillo

maanantaina, elokuuta 03, 2015

Kun joskus vuosia sitten muutin asuntoon missä oli kylmäkellari, sain hirveän innon valmistaa hilloja. Purkkeja tuli kaappi täyteen kaikista sadon antimista. Ainoana ongelmana oli vaan se, etten tiennyt kenelle niitä syöttäisin. Sama tarina jatkuu nytkin. Syömme erittäin harvoin hilloja ja jos innostun keittelemään niitä niin teen just sen verran, että saamme syötyä kaiken kuukauden sisällä. Muuten ne jäävät nojailemaan jääkaapin takaseinää vasten vielä parin kesän päästäkin. Kaksi pientä purkkia silloin tällöin riittävät meidän perheen tarpeisiin. Ja tietenkin joskus niitä on kiva viedä kylään tuliaisena.

Mansikkahilloa en muista milloin olen itse valmistanut, mutta hyvin muistan kun pienenä tyttönä malttamattona odotin äidin keitellessä mansikoita milloin saan kerätä hillosta vaahdon ja maistaa ensimmäisenä. Nyt kuitenkin halusin maustaa mansikoita jollain mikä ei ihan ensimmäisenä tulee mieleen, laventelilla. Tämä hienotuoksuinen kukka antaa hillolle oman ihanan vivahteen kuitenkin peittämättä mansikan omaa herkullista makua. Keittiössä laventelia kokeilin ensimmäistä kertaa, mutta ei varmasti viimeistä. Tällä reseptillä osallistun myös Dansukkerin järjestämään Tuunaa hillo – reseptikisaan.

Mansikka-laventelihillo
500 g mansikoita
tilkka vettä
250 g Dansukker hillosokeria
1 rkl kuivattua laventelia
1 rkl sitruunanmehua

  • Pane mansikat kattilaan ja kaada sokeri päälle. Anna seisoa puolisen tuntia.
  • Lisää tilkka vettä, kuumenna kiehuvaksi, sekoita ja keitä noin 10 minuuttia. Kerää pinnalle muodostunut vaahto lusikalla pois.
  • Lisää hilloon laventeli ja sitruunanmehu ja keitä vielä 5 minuuttia.
  • Anna valmiin hillon jäähtyä hieman.
  • Purkita puhtaisiin kuumennettuihin purkkeihin. Säilytä viileässä. 

You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram