Syksyinen salaatti - paahdetut tomaatit ja karamellisoitua sipulia
perjantaina, syyskuuta 25, 2015
Herkullisia kotimaisia tomaatteja
on saatavilla enää vain muutaman viikon, ja näin tomaattien suurkuluttajana
otan näistä viikoista kaiken ilon irti. Tällä kertaa valmistin erittäin
herkullisen syksyisen salaatin paahdetuista tomaateista ja balsamiviinietiikalla
karamellisoidusta punasipulista. Kokonaisuus ei olisi mitään ilman maukkaita
yrttejä, joita voi halutessa vaihtaa omiin muihin suosikkeihin ja tietenkin
lisätä valkosipulia. Salaatti toimii loistavana lisukkeena liharuoille tai
miksei sellaisenaan tuoreen leivän päällä.
Paahdetut tomaatit ja karamellisoitua
sipulia
6 keskikokoista tomaattia
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 rosmariinioksan lehdet hienonnettuna
4 timjamioksan lehdet hienonnettuna
2 punasipulia ohuina viipaleina
2 rkl balsamiviinietiikkaa
iso kourallinen tuoreita basilikan lehtiä
iso kourallinen tuoreen lehtipersiljan lehtiä
n. 1 dl oliiviöljyä
1 tl sokeria
suolaa ja pippuria
- Tee tomaatteihin ristiviillot molempiin päihin ja upota kiehuvaan veteen noin 10 sekunniksi. Siirrä tomaatit jääkylmään veteen, jäähdytä ja poista kuori. Leikkaa jokainen tomaatti neljäksi lohkoksi.
- Sekoita kulhossa 1 rkl oliiviöljyä ja hienonnetut rosmariini, timjami ja valkosipuli. Lisää joukkoon tomaattilohkot ja sekoita varovasti. Levitä maustetut tomaatit leivinpaperin päälle ja paista 120-asteisessa uunissa n. 1,5-2 tuntia.
- Lämmitä pannulla 2 rkl oliiviöljyä ja paista siinä sipuliviipaleet pehmeiksi. Lisää balsamiviinietiikka ja paista vielä pari minuuttia. Lisää sokeri, sekoita ja paista vielä hetken.
- Sekoita isossa kulhossa karamellisoidut sipulit, paahdetut tomaatit ja hieman hienonnetut basilika ja lehtipersilja. Mausta salaatti jäljelle jääneellä oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla.
0 kommenttia