Omenaletut aamiaiseksi
perjantaina, lokakuuta 14, 2016
Onni
on ihanat työkaverit. Jos viime viikolla syötiin työkaverin vaimon keräämiäsieniä, niin myöhemmin nautittiin toisen työkaverin omenapuun antimista. Niiden
kerääminen ylälatvoista on kuulemma melkein hengenvaarallista puuhaa, joten
arvostan elettä suuresti. Ja mikä parasta, makukin on erinomainen. Kaveri kun
aina koemaistaa eri puiden hedelmät varmistaakseen täydellisen poiminta-ajan.
Kun
perinteiset piirakat on jo kokeiltu, ajattelin piristää meidän viikonloppu
aamiaista vaivattomasti valmistuvilla omenaletuilla. Kanelisokerilla maustettuna ja
karmellisoiduilla omenoilla höystettynä nämä kelpaisivat yhtä hyvin syysillan
jälkiruoaksi. Hyvää viikonloppua kaikille!
Omenaletut
1
omena raastettuna
2,5
dl vehnäjauhoja
6
dl maitoa
ripaus
suolaa
2
rkl sokeria
25
g voita sulatettuna
öljyä
paistamiseen
Kanelisokeri
1
dl sokeria
1
rkl kanelia
Karamellisoidut omenat
2
keskikoista omenaa
25
g voita
2
rkl sokeria
- Yhdistä kulhossa raastettu omena, vehnäjauhot, suola, sokeri ja sulatettu voi. Lisää puolet maidosta ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää loputkin maidot ja sekoita. Anna taikinan turvota n. 10 minuuttia.
- Lisää kuumalle pannulle tilkka öljyä ja paista letut molemmin puolin kauniin kullanvärisiksi. Laita valmiit letut päällekkäin ripottaen väliin reilusti kanelisokeria.
- Valmista kanelisokeri yhdistämällä ainekset sekaisin.
- Poistaa omenista kuoret ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuumenna voi pannulla, lisää omenakuutiot ja paista välillä sekoittaen. Ripottele päälle sokeri ja paista kunnes ne saavat kauniin kullanvärin. Tarjoa omenalettujen kera.
2 kommenttia
Aika ihania työkavereita sulla,ja ihanat letut:)
VastaaPoistaNo niinhän ne ovat ;) Kiitos<3
Poista