Luukku 17 - Selleri-omenakeitto
perjantaina, joulukuuta 16, 2016
Keitto
ei ehkä ole niitä perinteisiä jouluruokia, mutta kyllä se moneen juhla-ateriaan
mahtuu. Ja mikä voisi olla parempaa kylmänä talvi-iltana kuin kipollinen kuumaa
ja samettisen pehmeätä keittoa. Selleri-omena yhdistelmästä voi joillekin tulla
mieleen klassiset vauvaruoka yhdistelmät, mutta vannon, että ihanasti maustettuna se maistuu
monelle aikuisellekin.
Selleri-omenakeitto n. 8 annosta
1
kg juuriselleriä
2
omenaa
1
sipuli hienonnettuna
1
rkl voita
4
dl valkoviiniä
1
l vettä
2
dl kuohukermaa
suolaa
ja pippuria
Tarjoiluun
2
lehtisellerin vartta
1
omena
1,5
rkl pinjansiemeniä
- Kuori selleri ja omenat ja leikkaa paloiksi. Lämmitä isossa kattilassa voi ja kuullota siinä sipulit pehmeiksi. Lisää kattilaan selleri ja omenat ja kaada päälle valkoviini. Keitä hieman ilman kantta, kunnes viini on imeytynyt kasviksiin. Lisää kattilaan vettä niin että kasvikset peittyvät ja keitä kannen alla kypsiksi.
- Lisää keittoon kerma ja kiehauta. Soseuta sauva- tai tehosekoittimella sileäksi ja mausta hieman suolalla ja pippurilla.
- Paahda pinjansiemenet ja leikkaa lehtiselleri ohuiksi viipaleiksi ja omena kuutioiksi. Koristele keitto-annokset.
3 kommenttia
Selleriomenakeitto on hyvä kombo,olen itsekin sellaisesta joskus postannut:)
VastaaPoistaSelleri monesti jakaa mielipiteitä mutta tämä mielestäni toimii erittäin hyvin:)
PoistaIhanan kuuloinen keitto! Eikä yhtään vauvanruokaisa.
VastaaPoista