Luukku 18 - Suklaabrownie mausteisella pähkinäkinuskilla
lauantaina, joulukuuta 17, 2016
Nyt
kyllä toistan itseäni pahasti. Muutama päivä sitten kalenterissa oli
Suklaa-pähkinäkakku paksulla kinuskilla ja nyt taas kerran sama yhdistelmä
hieman eri nimellä. Mutta sen verran puolustaudun, että kyseessä ovat kuitenkin
kaksi täysin erilaista kakkua. Jos aikaisemmin julkaistu oli hienompi versio
kuivakakusta, joka vaati valmistuksessa aikaa ja kärsivällisyyttä, niin tämä on
erittäin mehevä suhteellisen yksinkertaisen valmistusprosessin tulos. Brownien
pähkinäinen kinuski taas on maustettu jouluisilla mausteilla, joten se sopii tähän
ajankohtaan täydellisesti.
Suklaabrownie mausteisella pähkinäkinuskilla
150
g tummaa suklaata
150
g huoneenlämpöistä voita
2,5
dl sokeria
2
tl vaniljasokeria
3
kananmunaa
3
dl vehnäjauhoja
1
tl leivinjauhetta
0,5
tl suolaa
3
dl pähkinäsekoitusta (esim. saksan-, pekaani-, mantelipähkinöitä)
0,5
tl chilihiutaleita
0,5
tl jauhettua kardemummaa
1
tl jauhettua kanelia
1
dl vaaleata siirappia
1
dl ruokosokeria
1
dl kuohukermaa
50
g voita
- Vuoraa n. 20x15 cm kokoinen leivontavuoka leivinpaperilla.
- Hienonna suklaa ja sulata vesihauteessa.
- Vatkaa voi, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon yksin kananmuna kerralla. Lisää suklaa ja sekoita. Lisää joukkoon vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola ja sekoita. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa n. 20—30 minuuttia. Brownie saa olla hieman kostea keskeltä.
- Paahda pähkinöitä hieman ja rouhenna karkeasti.
- Yhdistä pienessä kattilassa siirappi, ruokosokeri, kermaa ja mausteet ja keitä pienellä lämmöllä noin viiden minuutin verran. kunnes kinuski on hieman paksuntunut. Nosta kattila lämmöltä ja lisää joukkoon voi pieninä paloina. Sekoita kunnes voi sulaa ja lisää joukkoon pähkinät. Kaada kinuski brownien päälle.
0 kommenttia