Luukku 13 - Kananmaksamousse karamellisoidulla omenalla
maanantaina, joulukuuta 12, 2016
Tämä
kananmaksa mousse on jäänyt vahvasti minun repertuaariin heti ensimmäisen
kokeilun jälkeen. Ei se tietenkään foie gras tasolle pääsee, mutta erittäin
herkullinen tämä on. Maksan maku ei ole missään nimessä liian vahva ja
koostumus ihanan kuohkea ja suussa sulava. Isona plussana on tietenkin erittäin
helppo ja nopea valmistus.
Tuntuu,
että kananmaksa on jostain syystä jäänyt hieman suuremmalta yleisöltä varjoon,
vaikka se on helposti saatavilla pakastealtaista ja on erittäin monipuolinen ja
edullinenkin raaka-aine.
Maksan
rasvaisuutta hieman rikkoakseni, tällä kertaa koristelin pienet mousseleivät
karamellisoidulla omenalla, jotka sopivat annokseen erinomaisesti. Omenan voi
korvata myös jollain hieman hapokkaammalla lisukkeella, kuten esimerkiksi
granaattiomenan siemenillä.
Kananmaksamousse
300
g kananmaksaa
puolikas
sipulia hienonnettuna
2
valkosipulikynttä hienonnettuna
50
g voita
1
oksa rosmariinia
4
oksaa timjamia
2
rkl konjakkia
0,5
dl portviiniä
1,5
dl kuohukermaa
suolaa
ja pippuria
Karamellisoidut omenat
1
omena pieninä kuutioina
1,5
rkl voita
2
tl sokeria
- Kuullota sipuli ja valkosipulit voissa isossa pannussa. Lisää joukkoon maksa ja ruskista hieman.
- Lisää pannulle yrtit, konjakki ja portviini, ja mausta maksa suolalla ja pippurilla. Hauduta hetki kunnes alkoholi on hieman haihtunut.
- Poista pannulta yrtit. Hienonna maksaseos tehosekoittimessa tasaiseksi ja tarkista maku.
- Vatkaa kerma kuohkeaksi ja varovaisesti sekoita maksaseokseen. Anna jäähtyä jääkaapissa pari tuntia.
- Lämmitä voi ja sokeri pannulla, lisää joukkoon omenakuutiot, pyöritä ne voi-sokeriseoksessa ja ruskista hieman.
- Annostele maksamousse pienille leiville ja koristeli karamellisoidulla omenalla.
0 kommenttia