Luukku 13 - Kananmaksamousse karamellisoidulla omenalla

maanantaina, joulukuuta 12, 2016


Tämä kananmaksa mousse on jäänyt vahvasti minun repertuaariin heti ensimmäisen kokeilun jälkeen. Ei se tietenkään foie gras tasolle pääsee, mutta erittäin herkullinen tämä on. Maksan maku ei ole missään nimessä liian vahva ja koostumus ihanan kuohkea ja suussa sulava. Isona plussana on tietenkin erittäin helppo ja nopea valmistus.

Tuntuu, että kananmaksa on jostain syystä jäänyt hieman suuremmalta yleisöltä varjoon, vaikka se on helposti saatavilla pakastealtaista ja on erittäin monipuolinen ja edullinenkin raaka-aine.

Maksan rasvaisuutta hieman rikkoakseni, tällä kertaa koristelin pienet mousseleivät karamellisoidulla omenalla, jotka sopivat annokseen erinomaisesti. Omenan voi korvata myös jollain hieman hapokkaammalla lisukkeella, kuten esimerkiksi granaattiomenan siemenillä. 

Kananmaksamousse

300 g kananmaksaa
puolikas sipulia hienonnettuna
2 valkosipulikynttä hienonnettuna
50 g voita
1 oksa rosmariinia
4 oksaa timjamia
2 rkl konjakkia
0,5 dl portviiniä
1,5 dl kuohukermaa
suolaa ja pippuria

Karamellisoidut omenat

1 omena pieninä kuutioina
1,5 rkl voita
2 tl sokeria

  • Kuullota sipuli ja valkosipulit voissa isossa pannussa. Lisää joukkoon maksa ja ruskista hieman.
  • Lisää pannulle yrtit, konjakki ja portviini, ja mausta maksa suolalla ja pippurilla. Hauduta hetki kunnes alkoholi on hieman haihtunut.
  • Poista pannulta yrtit. Hienonna maksaseos tehosekoittimessa tasaiseksi ja tarkista maku.
  • Vatkaa kerma kuohkeaksi ja varovaisesti sekoita maksaseokseen. Anna jäähtyä jääkaapissa pari tuntia.
  • Lämmitä voi ja sokeri pannulla, lisää joukkoon omenakuutiot, pyöritä ne voi-sokeriseoksessa ja ruskista hieman.
  • Annostele maksamousse pienille leiville ja koristeli karamellisoidulla omenalla. 

You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram