Luukku 12 - Luumu chutney kinkulle
sunnuntai, joulukuuta 11, 2016
Lempeät
klassiset joulupöydän maut joskus vaihtelun vuoksi kaipaavat hieman potkua.
Meidän perheen juhlapöydän tarjottavat ovat sen verran sekalaiset, että niistä
löytyy vaihtoehtoja vahvempienkin makujen ystäville. Anoppilan perinteisempien
patojen ääressä kunnon poltetta taas saa vahvasta ja erittäin herkullisesta
sinapista. Mutta jos haluaa lähteä hieman eksoottisemmalle linjalle, vahvoja
makuja ja makeutta täynnä oleva luumu chutney on erittäin hyvä vaihtoehto
kinkun rinnalle. Voimakkaat ja talviset maut sopivassa määrässä vain nostavat
perinteisiä ja tuttuja makuja uusiin herkullisiin ulottavuuksiin.
Luumu chutney n. 5-6 dl
500
g luumuja
2
dl muscovado sokeria
1
dl punaviinietikkaa
1
punainen chili hienonnettuna siemenet poistettuna
1,5
rkl raastettua inkivääriä
- Leikkaa luumut neljään osaan ja poista kivet. Yhdistä kattilassa luumut sokeri, etikka, chili ja inkivääri, ja keitä pienellä lämmöllä puolisen tuntia kunnes chutney on hieman paksuuntunut.
- Siirrä chutney puhtaisiin purkkeihin. Säilytä jääkaapissa.
0 kommenttia