Luukku 12 - Luumu chutney kinkulle

sunnuntaina, joulukuuta 11, 2016


Lempeät klassiset joulupöydän maut joskus vaihtelun vuoksi kaipaavat hieman potkua. Meidän perheen juhlapöydän tarjottavat ovat sen verran sekalaiset, että niistä löytyy vaihtoehtoja vahvempienkin makujen ystäville. Anoppilan perinteisempien patojen ääressä kunnon poltetta taas saa vahvasta ja erittäin herkullisesta sinapista. Mutta jos haluaa lähteä hieman eksoottisemmalle linjalle, vahvoja makuja ja makeutta täynnä oleva luumu chutney on erittäin hyvä vaihtoehto kinkun rinnalle. Voimakkaat ja talviset maut sopivassa määrässä vain nostavat perinteisiä ja tuttuja makuja uusiin herkullisiin ulottavuuksiin. 


Luumu chutney n. 5-6 dl

500 g luumuja
2 dl muscovado sokeria
1 dl punaviinietikkaa
1 punainen chili hienonnettuna siemenet poistettuna
1,5 rkl raastettua inkivääriä

  • Leikkaa luumut neljään osaan ja poista kivet. Yhdistä kattilassa luumut sokeri, etikka, chili ja inkivääri, ja keitä pienellä lämmöllä puolisen tuntia kunnes chutney on hieman paksuuntunut.
  • Siirrä chutney puhtaisiin purkkeihin. Säilytä jääkaapissa. 

You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram