Luukku 2 - Seesam-maapähkinäkeksit

torstaina, joulukuuta 01, 2016


Seesam-maapähkinäkeksit ovat mieheni mielestä parhaat keksit mitä olen valmistanut, joten tietenkin niiden pitää olla joulukalenterissa. Ihmettelin tätä kommenttia koska ne eivät pursuu suklaata tai kinuskia, hieman pähkinöitä niistä sentään löytyy. Nämä ovat mielestäni keksit aikuisten makuun, makeita mutta samalla suolaisia. Varmastikin toimivat loistavana lahjana niille, joiden suosikkeihin ei perinteiset piparkakut kuulu. 


Seesam-maapähkinäkeksit

2 dl fariinisokeria
60 g huoneenlämpöistä voita
1 kananmuna kevyesti vatkattuna
1,5 dl vehnäjauhoja
¼ tl leivinjauhetta
reilu ripaus merisuolaa
1 dl paahdettuja seesamsiemeniä
2 rkl mustua seesamsiemeniä (voi korvata vaaleille)
1 dl paahdettuja suolamaapähkinöitä

  • Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmuna, vatkaa hieman ja lisää vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita.
  • Lisää taikinaan siemenet ja pähkinät. Jätä taikina jääkapiin tunniksi.
  • Pyöritä taikinasta n. 1,5 tl kokoisia palloja ja siirrä ne leivinpaperille. Taikina leviää, joten jätä pallojen väliin hyvin tilaa. Painele palloja hieman päältä.
  • Paista keksit 170-asteisessa uunissa n. 12-15 minuuttia rapeiksi. Jos keksit saavat epätasaisesti väriä, käännä pelti puolessa välissä paistoaikaa. Anna keksien jäähtyä. Säilytä suljetussa purkissa. 

You Might Also Like

3 kommenttia

Instagram