Luukku 5 - Päärynä-aurajuustopiirakka, gluteeniton

sunnuntaina, joulukuuta 04, 2016


Glögi ja punaviini rakastavat päärynä-aurajuustoyhdistelmää, kaikkihan sen tietävät. Joten suolainen piirakka on ihanteellinen jouluajan tarjoiluvaihtoehto, niin pikkujouluihin kuin ihan vaan iltapalaksi. Ja melkeinpä täydellinen huomisen Itsenäisyyspäivän iltaan.


Ensisilmäyksellä piirakka näyttää paljolti quiche- tyyppiseltä mutta sitä se ei ihan ole. Piirakan pohja on aika kevyt versio, joka on tässä tapauksessa tehty gluteenittomista jauhoista, sisältää väin pikkuisen voita, eikä kananmunaa olleenkaan. Toki täyte taas sisältää senkin edestä kananmunia ja oikein mukavasti rasvaa, joten ihan dieetti piirakaksi tätä ei oikein voin sanoa, mutta herkullisia talvimakuja täynnä se kyllä on. 


Päärynä-aurajuustopiirakka

Pohja

150 g gluteenitonta jauhoseosta
120 g kaurajauhoja
 20 g voita
0,5 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 rkl päärynäsosetta
1,2 dl kiehuvaa vettä

Täyte

2 kypsää päärynää
100 g aurajuustoa rouheena
iso kourallinen rouhittuja saksanpähkinöitä
2 kananmunaa
2 dl kuohukermaa
0,5 tl suolaa
ripaus muskottipähkinää
mustapippuria

  • Valmista ensin taikina. Sekoita tehosekoittimessa jauhot, suola, leivinjauhe ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon päärynäsose ja kiehuva vesi ja sekoita pehmeäksi taikinapalloksi.
  • Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä n. 5 mm paksuiseksi levyksi ja siirrä se voideltuun piirakkavuokaan. Nosta taikina vuoan reunoille ja siirrä jääkaappiin odottamaan.
  • Kuori yksi päärynä ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Yhdistä kulhossa kuutioitu päärynä, aurajuusto, saksanpähkinät, kananmunat, kuohukerma ja mausteet keskenään. Kaada seos piirakkapohjan päälle.
  • Leikkaa toinen päärynä ohkaisiksi viipaleiksi ja asettele piirakkatäytteen päälle.
  • Paista 175-asteisessa uunissa n. 30-40 minuuttia kunnes täyteseos on hyytynyt. 

You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram