Luukku 5 - Päärynä-aurajuustopiirakka, gluteeniton
sunnuntai, joulukuuta 04, 2016
Glögi
ja punaviini rakastavat päärynä-aurajuustoyhdistelmää, kaikkihan sen tietävät.
Joten suolainen piirakka on ihanteellinen jouluajan tarjoiluvaihtoehto, niin
pikkujouluihin kuin ihan vaan iltapalaksi. Ja melkeinpä täydellinen huomisen
Itsenäisyyspäivän iltaan.
Ensisilmäyksellä
piirakka näyttää paljolti quiche- tyyppiseltä mutta sitä se ei ihan ole.
Piirakan pohja on aika kevyt versio, joka on tässä tapauksessa tehty
gluteenittomista jauhoista, sisältää väin pikkuisen voita, eikä kananmunaa
olleenkaan. Toki täyte taas sisältää senkin edestä kananmunia ja oikein
mukavasti rasvaa, joten ihan dieetti piirakaksi tätä ei oikein voin sanoa,
mutta herkullisia talvimakuja täynnä se kyllä on.
Päärynä-aurajuustopiirakka
Pohja
150
g gluteenitonta jauhoseosta
120
g kaurajauhoja
20 g voita
0,5
tl suolaa
1
tl leivinjauhetta
2
rkl päärynäsosetta
1,2
dl kiehuvaa vettä
Täyte
2
kypsää päärynää
100
g aurajuustoa rouheena
iso
kourallinen rouhittuja saksanpähkinöitä
2
kananmunaa
2
dl kuohukermaa
0,5
tl suolaa
ripaus
muskottipähkinää
mustapippuria
- Valmista ensin taikina. Sekoita tehosekoittimessa jauhot, suola, leivinjauhe ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon päärynäsose ja kiehuva vesi ja sekoita pehmeäksi taikinapalloksi.
- Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä n. 5 mm paksuiseksi levyksi ja siirrä se voideltuun piirakkavuokaan. Nosta taikina vuoan reunoille ja siirrä jääkaappiin odottamaan.
- Kuori yksi päärynä ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Yhdistä kulhossa kuutioitu päärynä, aurajuusto, saksanpähkinät, kananmunat, kuohukerma ja mausteet keskenään. Kaada seos piirakkapohjan päälle.
- Leikkaa toinen päärynä ohkaisiksi viipaleiksi ja asettele piirakkatäytteen päälle.
- Paista 175-asteisessa uunissa n. 30-40 minuuttia kunnes täyteseos on hyytynyt.
0 kommenttia