Luukku 21 - Punajuurihummus
tiistaina, joulukuuta 20, 2016
Punajuurihan
on melkein pakollinen vieras joulupöydässä, mutta se missä muodossa sitä
tarjotaan, on todennäköisesti muuttunut hieman vuosien varrella. Perinteinen
rosolli on toki pitänyt pintansa, mutta tänä päivänä punajuurisalaatit monesti
monipuolistuvat ja perinteiset laatikotkin ovat saaneet tumman punaisen sävyn.
Hummus
on taas tullut jäädäkseen suomalaisten arkiseenkin pöytään. Aina ajoittain tämä
kasvisruokaintoilijoiden herkku löytää tiensä moneen tavalliseen suomalaiseen kotiin
ja sen erilaisia makuvaihtoehtoja on mukava kokeilla. Punajuurihummus reseptejä
näkyy paljon niin blogeissa kuin lehdissä. Sen valmistaminen on yleensä helppoa
ja maku täyteläisen herkullinen. Hummus on myös erittäin monipuolinen kun sitä
voi syödä niin leivän päällä, kastikkeena, lisukkeena tai ihan muuten vaan
sellaisenaan.
Punajuurihummus
1
prk säilyke kikherneitä n. 400 g
200
g keitettyä punajuurta
1
rkl tahinia
1
valosipulinkynsi hienonnettuna
0,5
dl sitruunanmehua
1
tl juustokuminaa
suolaa
ja mustapippuria
- Yhdistä kaikki ainekset tehosekoittimessa ja hienonna tasaiseksi tahnaksi. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
0 kommenttia