Luukku 15 - Paistettu ankanrinta karpalohillokkeella ja karamellisoiduilla päärynöillä
keskiviikkona, joulukuuta 14, 2016
Ankanrinta
on aina hyvä idea, ainakin näin omasta mielestä. Ja joulu ei ole mitenkään
poikkeus. Tosin hieman jouluisia makuja on hyvä saada tässä tapauksessa
rinnalle. Ankkahan suorastaan rakastaa niin makeata kuin hieman hapokasta,
joten hieman kanelilla maustettu karpalohilloke ja karamellisoitu päärynä
sopivat siihen erinomaisesti. Ja jos kaipaat annokseen hieman tuhdimman
lisukkeen, niin ihan vaan perinteinen perunalaatikko olisi varmastikin melko
täydellinen.
Karpalohilloke
200
g karpaloita
3
rkl sokeria
0,5
tl kanelia
1
tl raastettua appelsiinikuorta
Yhdistä
kaikki ainekset pienessä kattilassa ja keitä keskilämmöllä. Kun marjat alkavat
pehmetä riko niitä hieman lusikalla painamalla. Keitä hilloke vielä 10 minuutin
verran.
Karamellisoidut päärynät
4
kiinteätä päärynää
2
rkl voita
1
rkl sokeria
Leikkaa
päärynät ohuiksi siivuiksi. Lämmitä pannulla voi ja sokeri ja ruskista siinä
päärynät molemmin puoliin. Valele paiston aikana voi-sokeriseos päärynöiden
päälle.
Paistettu ankka
2
ankanrintaa
suolaa
ja pippuria
- Tee muutama viilto rinnan nahkaan leikamatta kuitenkin lihaa läpi. Mausta ankka hyvin suolalla ja pippurilla.
- Aseta rinnat kylmälle pannulle nahkapuoli alaspäin ja paista kunnes nahkapuoli on kauniin ruskea ja rapea. Käännä lihat nahka ylöspäin ja paista 200-asteisessa uunissa kunnes lihan sisälämpötila on 53-55 astetta. Nosta liha uunista, kääri folioon ja anna vetäytyä 10 minuuttia.
- Leikkaa liha viipaleiksi ja tarjoa karpalohillokkeen ja karamellisoitujen päärynöiden kera.
0 kommenttia