Luukku 9 - Silliä turkin alla

torstaina, joulukuuta 08, 2016


Yleensä harvemmin kierrän blogin reseptejä, mutta koska aina vaadin joulupöytään tämän annoksen, en mitenkään voi jättää tätä pois joulukalenterista ja lainaan reseptiä omasta vanhasta postauksesta. Silliä turkin alla, jonkinlainen kerroksittain ja majoneesilla maustettu rosolli, on annos joka on ainakin vielä joskus ollut venäjällä suosittu juhlapöydän annos. Itse en ole nykyään paljon majoneesisalaattien perään, mutta jouluna haluan ehdottomasti maistaa tätäkin herkkua. Tärkeintä tässä on makujen tasapaino, jonka ehtona on ainakin vuorokauden maustaminen. 


Silliä turkin alla 


5-6 kpl keitettyjä perunoita
1 pieni sipuli hienonnettuna 
n. 150 g kevytsuolattua silli filettä hienonnettuna
1 keitetty kananmuna 
3-4 kpl keitettyjä punajuuria
1keitetty porkkana
2 dl majoneesia 

  • Keitä yhdessä kattilassa perunat ja porkkana kuoreineen kypsiksi. Toisessa kattilassa keitä punajuuret kuorineen. Keitä myös yksi kananmuna kypsäksi.

  • Levitä tarjoiluastian n. 20-25 cm pohjalle puolet hienonnetusta sillistä. Ripottele päälle hienonnettu sipuli. Tämä on ruoan ainoa kerros sipulia. Kuori perunat ja raasta ne karkealla raastimella. Levitä puolet perunaraasteesta astiaan sipulin päälle. Kuori myös porkkana, raasta karkealla raastimella ja ripottele puolet perunan päälle. Porkkanakerroksesta pitää tulla huomattavasti ohuempi kuin muiden juuresten. Kuori ja raasta myös punajuuret ja laita puolet raasteesta porkkanakerroksen päälle. Levitä punajuuren päälle ohut majoneesikerros. Pistele haarukalla reikiä kerrosten läpi, näin majoneesi imeytyy paremmin muihin kerroksiin. 
  • Laita loput ainekset kerroksittain majoneesin päälle tässä järjestyksessä: silli, peruna, porkkana, punajuuri ja majoneesi. Pistele tässä vaiheessa taas haarukalla reikiä. Hienonna keitetty kananmuna ja ripottele majoneesikerroksen läpi. Peitä astia esimerkiksi kelmulla ja anna imeytyä jääkaapissa yön yli. 
  • Annostellessa nosta salaattia siten että annokseen tulee kaikkia kerroksia tasapuolisesti. 

You Might Also Like

2 kommenttia

Instagram