Luukku 7 - Suklaa-pähkinäkakku paksulla kinuskilla

tiistaina, joulukuuta 06, 2016


Jostain kumman syystä tämän joulukalenterin makeissa on melkeinpä jokaisessa pähkinöitä, suklaata ja kinuskia. Jouluna ei mielestäni tarvitse mauissa säästellä ja nämä yllämainitut maut ovat melkeinpä pakollisia tähän vuoden aikaan.  Suklaa-pähkinä kakku on siitä erittäin hyvä esimerkki. Aineslista on pitkä ja valmistusprosessikin on hieman monimutkainen, mutta kuivasta kakusta tässä tapauksessa ei ole tietoakaan, vaan jokainen pala on täyteläistä makua täynnä. Taikina-annoksen voi helposti tuplata ja yllättää ylimääräisellä kakulla vaikkapa naapurin!


Suklaa-pähkinäkakku paksulla kinuskilla

2 kananmunaa + 2 keltuaista
60 g ruokosokeria
40 g hunajaa
170 g sokeria
100 g suklaata rouhittuna
 225 g huoneenlämpöistä voita
125 g saksanpähkinöitä karkeasti rouhittuna
yhden sitruunan raastettu kuori
90 g vehnäjauhoja 

0,5 dl kuumaa kuohukermaa
1 rkl vettä
70 g sokeria
50 g voita

  • Valmista ensin kinuskikastike. Kaada sokeri ja vesi pieneen kasariin ja lämmitä keskiteholla n. 8 minuuttia sekoittamatta kunnes seos alkaa olla kauniin kullanvärinen. Kaada kasariin kuuma kerma koko ajan sekoittaen. Jatka sekoittamista vielä minuutin verran ja nosta liedeltä. Lisää voi pieninä paloina ja sekoita. Anna kastikkeen hieman jäähtyä.
  • Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa sähkövatkaimella kaikki neljä keltuaista, ruokosokeri, hunaja ja puolet sokerista kunnes seos on vaahtomainen.
  • Sulata suklaa ja sekoita siihen voi kunnes se sulaa.
  • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää joukkoon loput sokerista ja jatkaa hieman vatkaamista. Lisää joukkoon pähkinät, suklaa ja sitruunan kuori. Sekoita hieman. Lisää keltuaisvaahto ja vehnäjauhot  ja sekoita varovasti kääntäen.
  • Voitele suorakaiteinen n. 10 x 22 cm uunivuoka ja vuoraa se leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 170-asteisessa uunissa n.50 minuuttia. Tarkista kypsyys työntämällä kakkuun puutikun, jonka pitää olla kuiva. Anna kakun jäähtyä vuoassa.
  • Nosta kakku vuoasta ja koristele kinuskikastikkeella ja halutessa rouhituilla pähkinöillä. 

You Might Also Like

4 kommenttia

  1. Oi, mikä herkku! Kinuskikuorrutus tekee tuosta oikean juhlakakun. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos<3 No kyllä! Nosti sen ihan eri luokkaan))

      Poista
  2. Ooh mikä unelma. Aivan upea yhdistelmä kaikkia minun suosikkeja :P

    VastaaPoista

Instagram