Sweet-n-Sour kana
maanantaina, joulukuuta 29, 2014
Tämä
on helppo ja suhteellisen nopea versio hapanimelä kana - annoksesta, jota varmasti jokainen on
maistanut jossain vaiheessa kiinalaisessa ravintolassa tai työpaikkaruokalassa.
Uskallan väittää, että tämä voittaa monet niistä kokeiluista vaikka tässä
käytetäänkin maustetta, jota en ole vuosiin omassa keittiössä omistanut,
ketsuppia. Tällä kertaa käytin lihana broilerin rintafileettä mutta esimerkiksi
porsaskin toimisi varmasti erittäin hyvin. Annosta toki olisi voinut tuunata
vaikka millä mausteella mutta onneksi en lähtenyt siihen, mielestäni se oli
hyvä just sellaisena, yksinkertaisena.
Sweet-n-Sour kana
4 maustamatonta broilerin
fileettä2 rkl maissijauhoja
2 kananmunaa
4 rengasta tuoretta ananasta
3 rkl ketsuppia
4-5 rkl sokeria
suolaa
öljyä paistamiseen
- Leikkaa rintafileet ohuiksi suikaleiksi ja mausta ne suolalla. Sekoita kananmunat ja maissijauhot keskenään vatkaten.
- Lämmitä kuumaksi sen verran öljyä kasarissa, että yksi kerros kanasuikaleita juuri ja juuri peittyy. Paista suikaleet useassa erässä öljyssä kypsiksi ja kauniin värisiksi. Nosta valmiit kanat talouspaperin päälle.
- Lämmitä iso paistinpannu ja lisää siihen valmiit kanat, ketsuppi, sokeri ja pieniksi paloiksi leikattu ananas. Jos ananaksesta on tullut mehua voit lisätä senkin. Sekoita ja kuumenna kaikki ainekset nopeasti kuumalla pannulla. Tarjoa heti riisin kera.
0 kommenttia