Pippurinen marinoitu punasipuli ja paahtopaistileipä piparjuurikastikkeella
lauantaina, joulukuuta 20, 2014
Tämä
on mielestäni yksi parhaista marinoidun punasipulin resepteistä. Teen sen aina
jostain syystä joulun alla vaikka se sopisi muutenkin erittäin hyvin
lisukkeeksi vaikka mille, ja sen valmistaminen on erittäin helppoa. Maistoin
ensimmäistä kertaa tätä sipulia ravintolassa ja ystävällisesti sain pyydettyäni
reseptin mukaan. Nyt kun siitä hetkestä on vierähtänyt vuosia, uskallan jakaa
sen muidenkin kanssa. Alkuperäinen versio sisälsi makuuni hieman liikaa
mustapippuria joten vähensin sitä hieman.
Koska
jääkaapissamme löytyi myös paahtopaistia ja piparjuurta, tein nopean kylmän
piparjuurikastikkeen. Ja on pakko sanoa, että marinoidun punasipulin, lihan ja
piparjuurikastikkeen yhdistelmä oli loistava. Näitä syötiin leivän päällä enkä
keksinyt miten sitä olisi voinut vielä parantaa. Uskon, että sama yhdistelmä toimisi varmasti
erittäin hyvin myös esimerkiksi lohen kanssa.
Pippurinen marinoitu punasipuli
400 g punasipulia
2,5 rkl rypsiöljyä
4 rkl sokeria 1 rkl suolaa
0,75 dl väkiviinaetiikkaa
1,5 rkl jauhettua mustapippuria
- Leikkaa sipulit mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kaikki muut aineet keskenään ja sekoita sipuleihin. Anna marinoitua huoneenlämmössä yhden vuorokauden ajan välillä sekoittaen.
2 rkl raastettua tuoretta piparjuurta
2,5 dl creme fraichea
1 rkl majoneesia
1,5 tl Dijon sinappia
2 tl valkoviinietiikka
1 tl sokeria
suolaa
1-2 rkl hienonnettua kevätsipulia
6 kommenttia
Minä olen tehnyt juuri tuolla sinun ohjeellasi sipulit kerta toisensa jälkeen, ja aina niistä tulee hyviä, eli allekirjoitan kaikki kehut. Monesti ne yksinkertaisimmat ohjeet ovat juuri parhaita! Ainut ongelma sipuleissa on, että olen saanut vatsani kipeäksi enemmän kuin kerran, kun en ole malttanut odottaa sipulin valmistumista vaan käynyt maistelemassa sipuleita vähän väliä niiden marinoituessa :D
VastaaPoistaEn muistanutkaan, että olet antanut sinulle reseptin;) Hyvä, että maistuu! Nämä kyllä onnistuvat aina.
VastaaPoistaKiva punasipuliohje;yleensä olen tehnyt punasipulihilloketta,mutta tämä on helpompaa:)
VastaaPoistaHillokke myös kuullostaa hyvältä:) Löytyykö ohjetta blogissa? Voisin kokeilla;)
VastaaPoistaOhje menee kokeiluun! Marinoitu punasipuli on ihanaa ja sopii niin moneen :)
VastaaPoistaHyvä hyvä! Just tein tuplasatsin joulupöytään;)
VastaaPoista