Uuden vuoden amuse-bouche - juureschipsit vuohenjuusto-sumackreemillä
torstaina, joulukuuta 25, 2014
Tämä
yksinkertainen ja maukas ns. keittiön tervehdys on helppo tarjota vieraille
vaikka varsinaista ruokaa odotellessa, tai miksei vaan napostella sohvalla
telkkaria katsellessa. Uutta vuotta juhliessa nämä sopisivat täydellisesti
kuohuvan kanssa. Uunissa paistetut juureschipsit ovat superterveellinen vaihtoehto
ja pieni nokare vuohenjuustokreemiä voittaa hirveän määrän dippiä. Kun mietin
mitä maustetta voisin käyttää maustaakseen vuohenjuustoa, muistin Siskot kokkaa– blogissa olevaa sumacilla maustettua punajuuri reseptiä. Kirpeä sumac sopii
täydellisesti minun käyttämien bataatin ja punajuuren kanssa. Tähän kuitenkin
voi käyttää ihan mitä vaan jääkaappiin unohtuneita juureksia. Koristelin
chipsit myös pienillä timjamin lehdillä.
Juureschipsit
1 bataatti tosi ohuina
viipaleina
2 punajuurta tosi ohuina
viipaleina
2 rkl öljyä
Vuohenjuustokreemi
100 g pehmeätä
vuohenjuustoa
n. 0,5 dl kuohukermaa
1 rkl sumacia
timjamin lehtiä
koristeluun
- Laita bataatti- ja punajuuriviipaleet omille uunipellille leivinpaperin päälle. Sekoita juureksiin yhden ruokalusikallisen öljyä per pellillinen. Halutessa voit mausta juurekset hieman suolalla.
- Paista juurekset 120-asteisessa uunissa noin tunnin välillä kääntäen. Kun kasvikset alkavat olla kypsyä raota hieman uunia ja anna niiden kuivua vielä puolisen tuntia.
- Notkista vuohenjuusto sekoittamalla siihen kerma. Pursuta tai annostele jokaisen valmiin juureschipsin päälle pieni nokare kreemiä. Ripottele päälle sumacia ja koristele timjamin lehdillä.
6 kommenttia
Tosi kiva alkupala:) Olen tehnyt juuressipsejä,mutta vain kuivurilla,ja sitten syönyt ne heti pois;D
VastaaPoistaTotta! Ne ei kyllä monta minuuttia meilläkään säilyy ;)
PoistaMmm... nam. :) Kiva jos sumac - innostuksestani oli hyötyä! Mun pitäisi koittaa tehdä juuressipsejä taas; joskus kauan sitten koitin saada niitä aikaan vähän heikolla menestyksellä. Ne ovat tosi hyviä aina kun niitä olen ravitolassa syönyt... :)
VastaaPoistaKiitos sinulle! Tykkään hirveästi sumacista mutta harvoin muistan käyttää sitä. Nyt yhdistelmäsi jäi mieleen kun punajuurikin on suosikkini;)
PoistaHerkullisen näköisiä! Kiva kuulla, että onnistuu ilman frittikonettakin. Mokoma kun hajosi reilu vuosi sitten, eikä vieläkään ole saatu aikaiseksi hankkia uutta :)
VastaaPoistaSitä ne olivatkin! Hyvin onnistuu näinkin ja näitähän voi syödä vaikka kuinka paljon hyvällä omatunnolla;)
Poista