Uuden vuoden amuse-bouche - juureschipsit vuohenjuusto-sumackreemillä

torstaina, joulukuuta 25, 2014


Tämä yksinkertainen ja maukas ns. keittiön tervehdys on helppo tarjota vieraille vaikka varsinaista ruokaa odotellessa, tai miksei vaan napostella sohvalla telkkaria katsellessa. Uutta vuotta juhliessa nämä sopisivat täydellisesti kuohuvan kanssa. Uunissa paistetut juureschipsit ovat superterveellinen vaihtoehto ja pieni nokare vuohenjuustokreemiä voittaa hirveän määrän dippiä. Kun mietin mitä maustetta voisin käyttää maustaakseen vuohenjuustoa, muistin Siskot kokkaa– blogissa olevaa sumacilla maustettua punajuuri reseptiä. Kirpeä sumac sopii täydellisesti minun käyttämien bataatin ja punajuuren kanssa. Tähän kuitenkin voi käyttää ihan mitä vaan jääkaappiin unohtuneita juureksia. Koristelin chipsit myös pienillä timjamin lehdillä.

Juureschipsit

1 bataatti tosi ohuina viipaleina

2 punajuurta tosi ohuina viipaleina

2 rkl öljyä
Vuohenjuustokreemi
100 g pehmeätä vuohenjuustoa
n. 0,5 dl kuohukermaa
1 rkl sumacia
timjamin lehtiä koristeluun
  • Laita bataatti- ja punajuuriviipaleet omille uunipellille leivinpaperin päälle. Sekoita juureksiin yhden ruokalusikallisen öljyä per pellillinen. Halutessa voit mausta juurekset hieman suolalla.
  • Paista juurekset 120-asteisessa uunissa noin tunnin välillä kääntäen. Kun kasvikset alkavat olla kypsyä raota hieman uunia ja anna niiden kuivua vielä puolisen tuntia.
  • Notkista vuohenjuusto sekoittamalla siihen kerma. Pursuta tai annostele jokaisen valmiin juureschipsin päälle pieni nokare kreemiä. Ripottele päälle sumacia ja koristele timjamin lehdillä.

You Might Also Like

6 kommenttia

  1. Tosi kiva alkupala:) Olen tehnyt juuressipsejä,mutta vain kuivurilla,ja sitten syönyt ne heti pois;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Ne ei kyllä monta minuuttia meilläkään säilyy ;)

      Poista
  2. Mmm... nam. :) Kiva jos sumac - innostuksestani oli hyötyä! Mun pitäisi koittaa tehdä juuressipsejä taas; joskus kauan sitten koitin saada niitä aikaan vähän heikolla menestyksellä. Ne ovat tosi hyviä aina kun niitä olen ravitolassa syönyt... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle! Tykkään hirveästi sumacista mutta harvoin muistan käyttää sitä. Nyt yhdistelmäsi jäi mieleen kun punajuurikin on suosikkini;)

      Poista
  3. Herkullisen näköisiä! Kiva kuulla, että onnistuu ilman frittikonettakin. Mokoma kun hajosi reilu vuosi sitten, eikä vieläkään ole saatu aikaiseksi hankkia uutta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä ne olivatkin! Hyvin onnistuu näinkin ja näitähän voi syödä vaikka kuinka paljon hyvällä omatunnolla;)

      Poista

Instagram