Nopeat säilötyt sitruunat
maanantaina, joulukuuta 08, 2014
Viime
viikolla halusin valmistaa hamshukaa, ruokaa, johon reseptin mukaan kuuluvat
säilötyt sitruunat. Olen monesti törmännyt niihin erilaisissa marokkolaisissa resepteissä
ja olen nähnyt valmiita purkkeja myös kaupoissa. Itse en kuitenkaan ikinä
säilöttyjä sitruunoita käyttänyt, vaikka paljon hyvää niistä olen kuullutkin. Wikipedian
mukaan säilöttyjä sitruunoita käytetään Pohjois-Afrikan ja Intian keittiöissä ja
niiden valmistamiseen menee viikkoja tai jopa kuukausia. Tämä ei ollut minulle
hyvä uutinen koska niitä kaipaavaa ruoka oli tarkoitus tehdä seuraavana päivänä
enkä todennäköisesti olisi ehtinyt isompaan kauppaan mistä näitä herkkuja olisi
löytynyt.
Löysin
kuitenkin muutaman reseptin pikaversioista, jotka olisivat valmiina heti samana
päivänä. En tiedä voiko pikaversiota edes verrata oikeaoppiseen säilykkeeseen
mutta itse olin erittäin tyytyväinen tähänkin. Hillomainen hapan ja suolainen hedelmä
oli ihana lisä mausteiseen ruokaan. Ja varmasti keksin niille jatkossa monta
maukasta käyttötapaa.
Nopeat säilötyt sitruunat
3 ohutkuorista sitruuna leikattuna
pituussuunnassa kuuteen lohkoon
3 rkl karkeaa suolaa n. 1 dl puristettua sitruunanmehua
- Laita sitruunalohkot pieneen vuokaan, johon sitruunat just mahtuvat. Ripottele päälle suola ja kaada mehu. Peitä vuoka foliolla ja paistaa 100-asteisessa uunissa kolme tuntia välillä sekoittaen.
- Anna sitruunoiden jäähtyä ja siirrä liemineen suljettavaan purkkiin. Säilytä suljettuna jääkaapissa.
4 kommenttia
Itsekin käytän paljon säilöttyjä sitruunoita.Niistä saa muuten tehtyä ihanan tahnan tällä tavoin
VastaaPoistahttp://appelsiinejahunajaa.blogspot.co.il/2013/09/sitruunainen-valkosipulikastike.html
varmaan tykkäisit siitä.
Kastike menee kokeiluun kun teen seuraavan kerran falafeleita;) Ja nyt kun katsoin sinun sitruunaohjetta harmittaa, etten lisänyt sokeria..
PoistaMeillä on ollut avoinen purkillinen säilöttyjä pikkusitruunoita ties kuinka kauan jääkaapissa, josta niitä on käytetty aina silloin tällöin lähinnä marokkolaistyylisiin ruokiin. Sitruunoissa on oma, voimakas, hyvä makunsa. Ohjeesi kuulostaa hyvältä, pitää pitää se mielessä kun purkin kaksi viimeistä sitruunaa on syöty.
VastaaPoistaMinäkin lisään seuraavan kerran johonkin marokkolaiseen pataan. Voisi ehkä kokeilla ns. oikeata versiota pitkän kaavan mukaan.
VastaaPoista