Yakitori kanasta ja munakoisosta
tiistaina, joulukuuta 16, 2014
Kaikenlaisia
aasialaisia kanavartaita olen ehtinyt tehdä mutta japanilaista
yakitori-versiota en vielä muistaakseni ole kokeillut. Tämän reseptin otin
talteen syyskuun Mondo-lehdestä ja sen takana on ravintola Umeshun
keittiöpäällikkö Toni Munde. Kyseessä on siis japanilainen yleinen katuruoka,
joka varmasti maistuisi paremmalta grillissä tehtynä. Tällä kertaa joudumme
valitettavasti tyytymään pannulla paistettuihin kanoihin ja munakoisosta
tehtyyn kasvisversioon. Ihme, ettei palohälytin soinut, sen verran käryistä
touhu oli. Mutta lopputuloksena oli mehukkaat ja maukkaat vartaat. Lisäsin
alkuperäiseen reseptiin hieman maissijauhoja, jotta kastike olisi hieman
sakeampaa ja tarttuisi paremmin lihaan.
Yakitori
500 g broilerin
paistileikkeitä tai rintaa n. 2x2 cm kuutioksi leikattuna
10 – 12 varrastikkua liottuna
vedessä
(1 munakoiso kuutioina,
suolaa)
1 punainen chili hienonnettuna
2 valkosipulikynttä hienonnettuna
pieni pala inkivääriä hienonnettuna
1 dl soijaa
1 dl miriniä
1 dl ruokosokeria
1 dl vettä
0,5 dl riisiviinietikkaa
2 tl maissijauhoja
sekoitettuna tilkkaan vettä
- Sekoita kaikki muut kastikeainekset paitsi maissijauhot kattilassa ja keitä miedolla lämmöllä kunnes kastike on tiivistynyt noin puoleen. Lisää maissijauhot ja keitä hieman kunnes kastike on saostunut.
- Sekoita puolet kastikkeesta broilerin sekaan ja anna marinoitua jääkaapissa mielellään yön yli.
- Pujota lihat varrastikkuihin ja paista pannulla tai grillissä. Valele vartaita kastikkeella joka ei ollut marinadissa koko kypsennyksen ajan ja kääntele vartaita parin minuutin välein.
- Jos teet kasvisversion munakoisoista, leikkaa munakoisot kuutioiksi ja ripottele niiden päälle suolaa. Pyyhkäise puolen tunnin päästä ylimääräiset nesteet pois pinnoilta. Marinoi ja paistaa vihannekset samalla lailla kuin broilerit.
5 kommenttia
Minulla on nyt joku aasialaisen ruuan himo, varmaan joku vastareaktio tasoittamaan jouluherkkuähkyä. Tämä maistuisi milloin vaan! :)
VastaaPoistaSamoin täällä. Oli pakko tehdä nyt pari joulujuttua kun kalenteri huutaa jo (ja huomenna piti tulla vieraita
VastaaPoista:(( ) Vaikka meillä on muutenkin yleensä ei niin perinteinen joulupöytä, luulen että tänä vuonna poikkeamme vielä enemmän kaavasta.
Ihme tyyppejä nuo vieraat,mikä niissä on vikana?! ;) Meillä ei tehdä jouluruokia ollenkaan tänä vuonna, maistuvat sitten ensi vuonna taas paremmilta. Silti on jo vähän ähky.
PoistaKiva idea tuo munakoisoversio! Herkkusienet toimisivat varmaan myös hyvin vartaissa :)
VastaaPoistaTotta! Ja varmasti tofukin toimisi :)
Poista