Omenaglögi

tiistaina, joulukuuta 23, 2014


Tämän omenaglögi reseptin löysin ruotsalaisesta Elle mat&vin –lehdestä. Resepti kuulosti hyvältä ja lopputuloskin oli erinomainen. Tämä oli hyvällä tavalla erilainen perinteisiin valmisiin glögeihin verrattuna. Ehkä minun makuuni pienempikin määrä hunajaa riittäisi mutta makeuteen tietenkin vaikuttaa mehun valinta. Juoma maistuu sellaisenaan tai vaikka konjakilla terästettynä.
Tämä oli Mama Gastron viimeinen jouluaiheinen postaus ja palaan joulun jälkeen uuden vuoden aiheisilla resepteillä. Rauhallista ja maukasta joulua kaikille!

Omenaglögi
Peukalon pään kokoinen inkiväärin pala viipaleina
1 kanelitanko
5 kokonaista vihreätä kardemumman siementä
2 tähtianista
6 kokonaista neilikkaa
5 kokonaista mustapippuria
3 rkl hunajaa
8 dl omenamehua
  • Sekoita kaikki mausteet kattilassa omenamehuun ja keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
  • Poista mausteet valmiista juomasta ja lisää halutessa konjakkia maun mukaan.

You Might Also Like

4 kommenttia

  1. Rauhallista ja maukasta joulua! Jos en ole muistanut kertoa, niin tykkään kovasti blogistasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia! Ja kuin myös;) Ihanaa joulua teillekin!

      Poista
  2. Kaunista joulua sinulle ja perheellesi:) Minäkin olen iloinen,että löysin tänne! Kiva glögi;itsekin tein omenasta mutta lisäsin rommia;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ja ihanaa joulua teillekin! Ja kiitos sinun kaikista kommenteista, ne ovat parhaat:)

      Poista

Instagram