Omenaglögi
tiistaina, joulukuuta 23, 2014
Tämän
omenaglögi reseptin löysin ruotsalaisesta Elle mat&vin –lehdestä. Resepti
kuulosti hyvältä ja lopputuloskin oli erinomainen. Tämä oli hyvällä tavalla
erilainen perinteisiin valmisiin glögeihin verrattuna. Ehkä minun makuuni
pienempikin määrä hunajaa riittäisi mutta makeuteen tietenkin vaikuttaa mehun
valinta. Juoma maistuu sellaisenaan tai vaikka konjakilla terästettynä.
Tämä
oli Mama Gastron viimeinen jouluaiheinen postaus ja palaan joulun jälkeen uuden
vuoden aiheisilla resepteillä. Rauhallista ja maukasta joulua kaikille!
Omenaglögi
Peukalon pään kokoinen
inkiväärin pala viipaleina
1 kanelitanko 5 kokonaista vihreätä kardemumman siementä
2 tähtianista
6 kokonaista neilikkaa
5 kokonaista mustapippuria
3 rkl hunajaa
8 dl omenamehua
- Sekoita kaikki mausteet kattilassa omenamehuun ja keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
- Poista mausteet valmiista juomasta ja lisää halutessa konjakkia maun mukaan.
4 kommenttia
Rauhallista ja maukasta joulua! Jos en ole muistanut kertoa, niin tykkään kovasti blogistasi.
VastaaPoistaVoi kiitoksia! Ja kuin myös;) Ihanaa joulua teillekin!
PoistaKaunista joulua sinulle ja perheellesi:) Minäkin olen iloinen,että löysin tänne! Kiva glögi;itsekin tein omenasta mutta lisäsin rommia;D
VastaaPoistaKiitos paljon ja ihanaa joulua teillekin! Ja kiitos sinun kaikista kommenteista, ne ovat parhaat:)
Poista