Entrecote tagliata ja paistetut perunat
torstaina, tammikuuta 01, 2015
Olen
nyt kohta kaksi vuotta ollut hoitovapaalla ja kävin tällä viikolla pitkästä
aikaa työpaikallani. Kun tiedustelin rakkailta työkavereiltani seuraavatko ne
minun blogia, sain välittömästi palautetta, että blogissa on tällä hetkellä
liikaa pikkusievää näpertelyä ja pitää ehdottomasti olla enemmän liharuokia.
Ehdotuksena oli äijäruoka – teemaviikko, jonka ehdottomasti aion toteuttaa
jossain vaiheessa. Ei liene yllätys, että enemmistö työpaikallani on miehiä. Kiitän
kaikista palautteesta ja yritän ottaa kaikki huomioon, kuitenkin pysyen
uskollisena tyylilleni. Koska kamerani on tällä hetkellä huollossa,
tarkoituksena oli pitää vähän hiljaisempi kausi postausten suhteen. Mutta kun
kerran tarjolla oli toivottu pihviannos, oli pakko julkaista tämä vaikka
surkeiden kännykkäkuvien kera.
Olen
monesti maistanut Italiassa yksinkertaista tagliata-annosta missä ohut
paistettu ja viipaleiksi leikattu pihvi tarjottiin rucolasalaatin kanssa. Ja
tottahan se on, että kun pihvi on hyvin kypsennetty ja maustettu niin eihän se
muuta kaipaa. Ostin uuden vuoden päivän ateriaksi entrecote pihvejä, jotka ovat
yksi minun pihvi suosikeista. Meillä syödään niitä silloin tällöin mutta silloin
melkein joka kertaa joudun seuraamaan miten läskikammoinen mieheni pahoinpitelee
pihviä lautasella. Olen itse taas sitä mieltä, että entrecoten lihan välissä
oleva rasva on just se joka tekee pihvistä maukkaan. Joten päätin ottaa
rasvanpoiston omiin käsiin ja leikata pihvi valmiiksi tagliata tyyliin.
Maustamiseen otin hieman mallia Nigella Lawsonin Nigellissima kirjasta. Nyt ei
jäänyt lautaselle mitään ylimääräistä ja maut olivat kohdilla. Yksinkertaiset paistetut
hieman valkosipulilla maustetut perunat toimivat lisukkeena täydellisesti.
Entrecote tagliata
3 naudan
entrecote pihviä
n. 5 rkl
oliiviöljyä + 1 rkl paistamiseen
1 tl
chilirouhetta
2 tl
kuivattua oreganoa
n. 1 tl
suolaa
2-3 rkl
punaviinietiikkaa
250 g
kirsikkatomaatteja
- Ota pihvit huoneenlämpöön ainakin tunti ennen valmistamista. Sekoita keskenään oliiviöljy, chili, oregano, suola ja etiikka kastikkeeksi ja kaada se laakeaan astiaan, johon pihvit mahtuisivat yhdessä kerroksessa.
- Sivelee pihviin hieman öljyä ja paista kuumalla pannulla noin pari minuuttia per puoli. Näin pihvit ovat vielä aika raakoja sisältä. Halutessasi kypsemmän pihvin paista lihat hieman pidempään. Nosta pihvit pannulta ja asettele ne kastikkeeseen, Anna niiden maustua noin pari minuuttia per puoli.
- Leikkaa tomaatit puoliksi. Ota maustetut pihvit leikkuulaudalle ja laita tomaattiviipaleet kastikkeeseen leikattu puoli alaspåin. Leikkaa pihvit viipaleiksi ja asettele ne tarjoiluastialle tai lautasille. Sekoita tomaatit kastikkeessa ja annostele ne lihan päälle. Kaada myös loput kastikkeesta lihojen päälle. Koristele halutessa tuoreella oreganolla.
Paistetut
perunat valkosipulilla
4 perunaa
kuutioiksi leikattuna
2
valkosipulikynttä kuorettomana
2 mieluisan
yrtin oksaa
suolaa
öljyä
paistamiseen
- Lämmitä öljy pannulla ja lisää perunakuutiot. Lisää sekaan valkosipulit ja yrtit. Paista perunat suhteellisen kovalla lämmöllä kunnes ne saavat kauniin värin. Mausta suolalla. Pienennä lämpö ja sulje pannu kannella. Paista perunat kypsiksi.
2 kommenttia
Ihanan raikas tapa tarjota pihvi! Entrecote on minunkin suosikkini :)
VastaaPoistaEntrecote on paras ja just rasvan takia;) Annos oli oikeasti aika raikas. Suklaajälkkäri vain vähän pilasi oloa))
VastaaPoista