Thaimaalainen basilika-kana
lauantaina, tammikuuta 10, 2015
Jos
joku teistä on maistanut thaimaalaisessa ravintolassa paistettua kanaa
basilikalla ja pitänyt siitä, niin kannattaa kokeilla tätä reseptiä, koska
annoksen maut ovat yllättäen lähes autenttiset. Reseptiin otin vinkkejä The
Hairy Bikers’ Asian Adventure kirjasta vaikka alkuperäinen resepti vähän
muuttuikin keittiön kaappien sisällön mukaan.
Annoksen
aika voimakas maku tulee tuoreesta thai-basilikasta, jota nykyään aika helposti
saa isommista kaupoista. En uskaltanut laittaa valmistusvaiheessa hirveästi
chiliä, eli tämä on aika mieto versio. Itse kuitenkin kaipasin kuitenkin hieman
enemmän tulisuutta ja lisäsin tuoretta chiliä valmiiseen annokseen. Luulen myös
että kanan paistista olisi tullut mehevämpi ja maukkaampi lopputulos kuin minun
käyttämistäni broilerin rintafileistä.
Thaimaalainen
basilika-kana (4:lle)
600 g
broilerin rintafileettä tai paistia pieninä kuutioina
4 banaanisalottisipuleita erittäin ohuina viipaleina 1 punainen chili viipaleina (siemenet poistettuna)
5 valkosipulikynttä hienonnettuna
4 kaffir-lime lehteä
n. 25 kpl vihreitä pitkiä papuja
6 rkl thaimaalaista kalakastiketta
1 rkl makeata soijakastiketta
1 ruukun thai-basilikaa
2 rkl öljyä paistamiseen
- Lämmitä öljy wokissa tai isossa paistinpannussa. Lisää pannulle sipulit ja chili. Paista keskilämmöllä noin viisi minuuttia kunnes sipuli on pehmentynyt.
-
Nosta
hieman lämpöä ja lisää kana. Anna kanan hieman ruskistua ja paista se melkein
valmiiksi välillä sekoittaen. Leikkaa pavut noin 4 cm pätkiksi ja limelehdet
ohuiksi suikaleiksi. Lisää pavut, limelehdet ja kalakastike kanan joukkoon ja
paista vielä noin neljä minuuttia kunnes pavut ovat hieman kypsiä mutta
kuitenkin vielä rapeita.
-
Lisää
pannulle soijakastike ja basilikan lehdet. Sekoita hyvin ja tarjoa heti riisin
kera.
0 kommenttia