Thaimaalainen basilika-kana

lauantaina, tammikuuta 10, 2015


Jos joku teistä on maistanut thaimaalaisessa ravintolassa paistettua kanaa basilikalla ja pitänyt siitä, niin kannattaa kokeilla tätä reseptiä, koska annoksen maut ovat yllättäen lähes autenttiset. Reseptiin otin vinkkejä The Hairy Bikers’ Asian Adventure kirjasta vaikka alkuperäinen resepti vähän muuttuikin keittiön kaappien sisällön mukaan.

Annoksen aika voimakas maku tulee tuoreesta thai-basilikasta, jota nykyään aika helposti saa isommista kaupoista. En uskaltanut laittaa valmistusvaiheessa hirveästi chiliä, eli tämä on aika mieto versio. Itse kuitenkin kaipasin kuitenkin hieman enemmän tulisuutta ja lisäsin tuoretta chiliä valmiiseen annokseen. Luulen myös että kanan paistista olisi tullut mehevämpi ja maukkaampi lopputulos kuin minun käyttämistäni broilerin rintafileistä.

Thaimaalainen basilika-kana (4:lle)

600 g broilerin rintafileettä tai paistia pieninä kuutioina
4 banaanisalottisipuleita erittäin ohuina viipaleina
1 punainen chili viipaleina (siemenet poistettuna)
5 valkosipulikynttä hienonnettuna
4 kaffir-lime lehteä
n. 25 kpl vihreitä pitkiä papuja
6 rkl thaimaalaista kalakastiketta
1 rkl makeata soijakastiketta
1 ruukun thai-basilikaa
2 rkl öljyä paistamiseen

  • Lämmitä öljy wokissa tai isossa paistinpannussa. Lisää pannulle sipulit ja chili. Paista keskilämmöllä noin viisi minuuttia kunnes sipuli on pehmentynyt.
  • Nosta hieman lämpöä ja lisää kana. Anna kanan hieman ruskistua ja paista se melkein valmiiksi välillä sekoittaen. Leikkaa pavut noin 4 cm pätkiksi ja limelehdet ohuiksi suikaleiksi. Lisää pavut, limelehdet ja kalakastike kanan joukkoon ja paista vielä noin neljä minuuttia kunnes pavut ovat hieman kypsiä mutta kuitenkin vielä rapeita.
  • Lisää pannulle soijakastike ja basilikan lehdet. Sekoita hyvin ja tarjoa heti riisin kera.

You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram