Pähkinäinen pasta Alfredo
maanantaina, tammikuuta 19, 2015
Pasta!
Ihana arjen pelastus. Rehellisesti sanottuna itse en hirveästi välitä pastasta
mutta mieheni voisi elää pelkästään sillä. Huomasin ruotsalaisessa Elle
mat&vin lehdessä (8/14) Pasta Alfredo – reseptin, joka todennäköisesti
puhuttelee miestäni. Siinä on sentään kahdenlaisia pähkinöitä. Tässä
yksinkertaisessa reseptissä muutenkin oli aineksia, joiden yhdistelmä ei vain
voi mennä pieleen. Pähkinät, juusto, kerma, voi.. hyvästi kevyempi tammikuu.
Vaikka
pasta Alfredo kuulostaa tutulta, pakko myöntää, ettei minulla ollut yhtään
tietoa mitä se sisältää. Yllätyin kun selvisi, että yleisin resepti ei ole
pähkinöitä nähnytkään, vaan nimitys on voilla ja parmesaanilla tarjotusta
pastasta. Alkuperäinen Alfredo di Lelion keksimä resepti taas sisälsi
järjettömän määrän voita. Päätin kuitenkin tehdä tämän hieman hienomman
pähkinäversion ja se oli yksinkertainen ja maukas. Just sitä mitä odotinkin.
Pähkinäinen pasta Alfredo (2:lle)
2 annosta pastaa
suolaa (keitinveteen)
75 g raastettua parmesaania
½ dl saksanpähkinöitä
½ dl pinjansiemeniä
½-1 tl suolaa
50 g voita
1 valkosipulikynsi hienonnettuna
1 dl kuohukermaa
mustapippuria
- Säästä hieman raastettua parmesaania koristeluun. Laita loput parmesaanit, saksanpähkinät, pinjansiemenet, suola, voi, ja hienonnettu valkosipuli pieneen astiaan ja hienonna sauvasekoittimella tahnaksi.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se juusto-pähkinäsekoitukseen.
- Keitä pasta suolatussa vedessä. Sekoita kermainen pähkinäseos sekaan. Annostele ja ripottele päälle jäljellä olevaa parmesaania ja hieman mustapippuria.
4 kommenttia
Meillä on sama juttu pastan kanssa, miesväki on kovasti sen perään mutta itse en ole hulluna varsinkaan kermaisiin pastoihin. Mutta pähkinöillä, niillä maistuu kyllä mikä tahansa! Pastasalaatit ovat sitten oma lukunsa, sopivalla koostumuksella rouskuttaisin niitä ihan loputtomiin...
VastaaPoistaHeidi, syön pastaa ehkä kolme kertaa vuodessa. Maussa ei ole mitään vikaa mutta opin kantapään kautta olla syömättä sitä. Pastan jälkeen on jotenkin norsu-olo seuraavat kolme päivää))
PoistaPasta Alfredo on kyllä tosi hyvää mutta niin ...no hurjan kaloririkas;D
VastaaPoistaSyön tosi harvoin pastaa ja nykyään lähes aina tattaripastaa mutta kun olin vielä Suomessa ja poika oli lapsi niin pastaa tuli tehtyä kyllä usein sillä se oli hänen lempparinsa.
Samoin täällä Jael. Lapsellekin yritän piilottaa pasta annokseen mahdollisimman paljon kasviksia;)
Poista