Raikas katkarapusalaatti
tiistaina, tammikuuta 06, 2015
Tammikuussa
moni keventää. Kuka mistäkin. Mekin päätimme olla pari viikkoa hieman
kevyemmällä ruokavaliolla. Ei siis mitään radikaalia muutosta vaan pientä
kevennystä raskaampien pyhien jälkeen. Pakkasilla salaatti ei ole yleensä
ensimmäinen ruokavaihtoehtoni mutta päädyin kuitenkin siihen kun miehenikin on
pitkään toivonut katkarapusalaattia. Jostain syystä yleensä katkaravut
päättyvät meillä jonkinlaiseen aasialaistyyppiseen luomukseen mutta tällä
kertaa tietoisesti päätin pysyä raikkaissa ja yksinkertaisissa mauissa.
Lainasin kuitenkin tähänkin yleensä aasialaisissa salaateissa käytetyn pomelon.
Lopputulos
oli just sitä mitä toivoin, raikas, yksinkertainen mutta ruokaisa. Kaikki
ainekset sopivat yhteen mutta luulen, että jos näin talviaikaan tomaatit eivät
ole mitenkään maukkaita ne vois hyvinkin jättää kokonaan pois. Vaikka kastikkeessa käytetty creme fraiche
kuulostaa hieman raskaalta, basilika ja tilkka sitruunamehua raikastivat sen
kummasti. Ja vaikka olen kastikeihmisiä, yllättävän pieni määrä sitä riitti
maustamiseen.
Raikas katkarapusalaatti (4:lle tai 2:lle pääruoaksi)
n. 250 g
mieluisia salaattilajikkeita (itse käytin rucola- ja keräsalaattia)
n.200 g katkarapuja
2 rkl
hienonnettua kevätsipulia n.200 g katkarapuja
½ pomelo kuorittuna viipaleina
1 avokado viipaleina
1/3 fenkolia erittäin ohuina suikkaleina
n. 100 g kirsikkatomaatteja puolikkaina
- Pese ja revi salaattilehdet, sekoita niihin kevätsipuli, pomelon liha paloina, viipaloitu avokado, katkaravut, mahdollisimman ohkaisia fenkoliviipaleita ja kirsikkatomaatin puolikkaita. Sekoita. Annostele sopiva määrä salaattikastiketta päälle.
Basilikakastike
1 ruukku
basilikan lehtiä
2-3 rkl
creme fraicheasuolaa ja pippuria
1 tl sitruunan mehua
- Sekoita basilika ja creme fraiche sauvasekoittimella löysäksi kastikkeeksi. Mausta sitruunamehulla ja mausteilla.
0 kommenttia