Raikas katkarapusalaatti

tiistaina, tammikuuta 06, 2015


Tammikuussa moni keventää. Kuka mistäkin. Mekin päätimme olla pari viikkoa hieman kevyemmällä ruokavaliolla. Ei siis mitään radikaalia muutosta vaan pientä kevennystä raskaampien pyhien jälkeen. Pakkasilla salaatti ei ole yleensä ensimmäinen ruokavaihtoehtoni mutta päädyin kuitenkin siihen kun miehenikin on pitkään toivonut katkarapusalaattia. Jostain syystä yleensä katkaravut päättyvät meillä jonkinlaiseen aasialaistyyppiseen luomukseen mutta tällä kertaa tietoisesti päätin pysyä raikkaissa ja yksinkertaisissa mauissa. Lainasin kuitenkin tähänkin yleensä aasialaisissa salaateissa käytetyn pomelon.
Lopputulos oli just sitä mitä toivoin, raikas, yksinkertainen mutta ruokaisa. Kaikki ainekset sopivat yhteen mutta luulen, että jos näin talviaikaan tomaatit eivät ole mitenkään maukkaita ne vois hyvinkin jättää kokonaan pois.  Vaikka kastikkeessa käytetty creme fraiche kuulostaa hieman raskaalta, basilika ja tilkka sitruunamehua raikastivat sen kummasti. Ja vaikka olen kastikeihmisiä, yllättävän pieni määrä sitä riitti maustamiseen.


Raikas katkarapusalaatti (4:lle tai 2:lle pääruoaksi)
n. 250 g mieluisia salaattilajikkeita (itse käytin rucola- ja keräsalaattia)
n.200 g katkarapuja
2 rkl hienonnettua kevätsipulia
½ pomelo kuorittuna viipaleina
1 avokado viipaleina
1/3 fenkolia erittäin ohuina suikkaleina
n. 100 g kirsikkatomaatteja puolikkaina

  • Pese ja revi salaattilehdet, sekoita niihin kevätsipuli, pomelon liha paloina, viipaloitu avokado, katkaravut, mahdollisimman ohkaisia fenkoliviipaleita ja kirsikkatomaatin puolikkaita. Sekoita. Annostele sopiva määrä salaattikastiketta päälle.

Basilikakastike
1 ruukku basilikan lehtiä
2-3 rkl creme fraichea
suolaa ja pippuria
1 tl sitruunan mehua

  • Sekoita basilika ja creme fraiche sauvasekoittimella löysäksi kastikkeeksi. Mausta sitruunamehulla ja mausteilla.

You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram