Tahmeat viski-kanasiivet
tiistaina, tammikuuta 27, 2015
En
ole ikinä pitänyt viskin mausta enkä edes sen tuoksusta. Mutta tänään sain
siitä uuden ystävän keittiössä. Älkää ymmärtäkö väärin. Keitin viskistä ja
vaahterasiirapista kastikkeen, jossa paistoin broilerin siipiä. Voi kun niistä
tuli herkullisia! Tahmeat, makeat, viskin aromin saaneet ja kauniin ruskeiksi
paistetut. Sormiruokaa parhaimmillaan.
Reseptin
alkuperäinen versio löytyy Simply recepies – sivustolla.
Tahmeat viski – kanasiivet
1 kg broilerin siipeä
1 rkl voita 2 rkl raastettua hienoksi sipulia
1,2 dl viskiä
2 dl vaahterasiirappia
2 rkl tomaattisosetta
2 tuoreen rosmariinin oksaa (tai 1 tl kuivattua)
¼ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
- Sulata voi pienessä kattilassa. Lisää siihen sipuli ja paista noin kolme minuuttia keskilämmöllä.
- Lisää tomaattisose ja paista minuutin verran. Lisää muut aineet ja keittää viisi minuuttia miedolla lämmöllä.
- Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Laita siivet kulhoon ja kaada sekaan puolet whisky-kastikkeesta. Keitä loput kastikkeesta miedolla lämmöllä vartti kunnes sitä tulee hieman venyvä ja siirappimainen.
-
Sekoita hyvin siivet ja niihin
kaadettu kastike ja asettele ne leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 20
minuuttia, jonka jälkeen käännä siivet ja paista vielä 15 minuuttia.
- Laita valmiit siivet kulhoon ja kaada jäljellä oleva siirappimainen kastike sekaan. Sekoita hyvin.
6 kommenttia
Tästä tykättäisiin ihan varmasti myös meillä :)
VastaaPoistaMuistankin, että teidän perheessä löytyy viskin ystäviä;)
PoistaHerkullisen kuuloinen kastike! Viski ja vaahterasiirappi toimivat varmasti hyvin yhteen.
VastaaPoistaKiitos! Varmasti viskin ystäville maistuis vielä paremmin;)
PoistaEhkä näin mieskin tykkäisi siivistä, sen verran on viskinystävä.
VastaaPoistaNäitä täytyy siis testata.
Sitten ehdottomasti kannattaa kokeilla;)
Poista