Italialaiset lihapullat
keskiviikkona, tammikuuta 28, 2015
Tälle
lihapullareseptille minulla on tuskin mitään annettavaa eikä tässä tapauksessa
ollut tarkoituskaan. Teen silloin tällöin lihapullia tomaattikastikkeessa ja kastikkeeseen
eksyy milloin mitäkin mausteita. Välillä on kaprista, oliiveja, välillä taas
eksytään Lähi-idän ja Pohjois Afrikan puolelle. Lihapullillekaan minulla ei ole
tarkkaa reseptiä mutta minun pulliin aina kuuluu sipuli enkä ikinä lisää
kananmunaa. Sipuli mielestäni tekee taikinasta pehmeämmän, kun taas kananmuna
kovettaa sitä liikaa. Lisään aina jauhelihapihviin raastettua kesäkurpitsaa tuomaan
mehevyyttä ja lisäsin sitä nytkin kun kerran sitä löytyi.
Sekä lihapulliin että
kastikkeeseen laitan yleensä paljon yrttejä mikä mielestäni vahvasti kuuluu
italialaiseen versioon. Tällä kertaa tarkoituksella pidin kastikkeen
yksinkertaisena ja jätin punaviinin ja ylimääräiset mausteet pois, mutta koska
tomaattikastike mielestäni todella vaatii tulisuutta, hieman chiliä eksyi
sekaan. Lopputulos sai paljon kehuja just selkeiden, tuoreiden ja herkullisten makujen
takia.
Lihapullat
500 g naudanjauhelihaa
1 pieni sipuli
hienonnettuna
1 dl hienoksi raastettua kesäkurpitsaa
1 dl tuoreita
korppujauhoja tai hienonnettua leipää
1 dl raastettua
parmesaania +2 rkl paistovaiheeseen
2 rkl hienonnettua
basilikaa
2 rkl hienonnettua
persiljaa
1 valkosipulikynsi
hienonnettuna
0,5 tl jauhettua
korianteria
1 tl mustapippuria
suolaa
2
rkl öljyä paistamiseen
- Sekoita kaikki ainekset paitsi öljy ja 2 rkl parmesaania käsin. Muotoile taikinasta halkaisijaltaan noin 3 cm kokoisia palloja. Lämmitä öljy kasarissa ja paista lihapullien pinnat kauniin värisiksi. Tässä vaiheessa pullia ei ole tarkoitus paistaa kypsiksi.
- Poista kasari liedeltä ja kaada valmis tomaattikastike päälle. Liikuta pullia hieman, jotta kastike leviää tasaisemmin. Ripottele jäljellä oleva parmesaani pullien päälle. Paista pullia 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Koristele halutessa tarjoiluvaiheessa parmesaaniraasteella.
Tomaattikastike
1 tlk tomaattimurskaa
2 dl vettä
½ sipulia hienonnettuna
1 valkosipulikynsi
hienonnettuna
½ punaista chiliä hienonnettuna
(siemenet poistettuna)
2 kourallista hienonnettua
basilikaa
1,5 tl sokeria
mustapippuria ja suolaa
1rkl oliiviöljyä
paistamiseen
- Lämmitä öljy kattilassa ja lisää sipuli. Paista sipuli läpikuultavaksi ja lisää valkosipuli ja chili sekaan. Paista minuutin verran. Varo, ettei valkosipuli pala. Lisää loput ainekset ja keitä kastiketta pienellä lämmöllä vähintään puoli tuntia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
10 kommenttia
Maistuisi minullekin! Upea muuten tuo kasarisi.
VastaaPoistaKiitos! Kasari on tuore kirppislöytö:)
PoistaNam, herkulta näyttää. Menee meillä testiin. :)
VastaaPoistaHienoa! Toivottavasti maistuu ;)
PoistaJust herkuteltiin näillä. Mielettömän hyviä! Pullerot meheviä ja maukkaita. Tuli meidän perheen yks lemppariresepti :) Kiitos!
VastaaPoistaIhana kuulla! Pitää ehkä miehellesi kehittää joku jauhelihareseptipalstan ;)
PoistaHeh, joo ;) Niin paljon ylisanoja tuli taas ja Nigellan edellinen hyväksi havaittu italialaiset lihapullat -resepti hävisi heti ekan haarukallisen jälkeen :D
PoistaMahtavaa!!! Millon tulette meille syömään palkinnoksi näistä ylistyssanoista;)
PoistaHahah... ;) Mies tilasi tätä taas viikonloppuruoaksi :)
PoistaAnniina. Mä tykkään sun miehestä! :)
Poista