Appelsiinikana
tiistaina, tammikuuta 13, 2015
Olen
jo aikaisemmin hehkuttanut Naapurin Maalaiskanan kananpoikaa mutta nyt on pakko
taas hieman kehua Huttulan kukon tuotteita. En nimittäin varmasti vuosiin ole ostanut
valmiiksi marinoitua pakattua kanaa tai muutakaan marinoitua lihaa. Syynä on
niiden maku, puhumattakaan niiden epämääräisestä sisällöstä. Joulun välipäivinä
kauppojen tarjonta oli sen verran suppea, että uskalsin kokeilla Naapurin
Maalaiskanan paisteja sitruuna-persilja marinadissa. Ensin tietenkin pitää
kehua kanan makua, joka oli selkeästi erotettavissa perusbroilerista. Ja sitten
marinadi, joka oli maukas ja tuoreen makuinen. Mausteina olivat sitruuna ja
persilja mutta myös mustapippurin maku oli mukavan voimakas. Pidin myös, että
paisteissa olivat luut mukana, jotka tuovat varsinkin pataruoissa paljon makua.
Kana
ei sinänsä tarvinnut enää muuta kuin ripauksen suolaa mutta tällä kertaa tein
paisteista helpon ja erittäin maukkaan appelsiinilla maustetun vuoan. Annokseen
eksyivät myös bataatti ja kirsikkatomaatit. Alun perin niiden lisäksi piti
tulla myös sipulilohkot, jotka valitettavasti tällä kertaa unohtuivat kaappiin.
Lopputulos oli oikein maukas, raikas ja talvinen. Lisukkeena toimi meidän
perheessä suosittu täysjyväriisi. Perheen kriittisin tuomari alle kaksivuotias
poikamme syödessä monta kertaa totesi - lisää kotkotkot!
Appelsiinikana
4 kanan paistia
1 bataatti kuorittuna
leikattuna isoiksi kuutioiksi
n. 200 g
kirsikkatomaatteja
2 appelsiinia
1 valkosipulikynsi
hienonnettuna
2 tl seesamiöljyä
2 rkl siiderietiikkaa (tai esim. valkoviinietiikkaa)
0,5 tl sokeria
suolaa
(mustapippuria)
(1 sipuli lohkoina)
- Asettele kanat vuokaan. Lisää vuokaan myös bataattikuutiot ja halutessa sipulilohkot. Sekoita keskenään seesamiöljy, etiikka ja sokeri, ja kaada ne kanojen ja bataatin päälle. Paista 200-asteisessa uunissa n.25 minuuttia.
- Kuori appelsiinit veitsellä, niin että siihen ei jää valkoista osaa. Leikkaa viipaleiksi.
- Ota vuoka pois uunista ja lisää siihen appelsiini viipaleet ja kirsikkatomaatit. Jatka paistamista vielä 5-7 minuuttia.
4 kommenttia
Ihana tuo lapsen kommentti! Täälläkin ahkerasti matkitaan raaka-aineiden ääniä ruokapöydässä, mutta yhtään oikeaa sanaa ei sanota :D
VastaaPoistaEi teidän vielä tarvikaan sanoa! Joo, kanaa syödessä otetaan pöytään kanalelu ja sama kalan kanssa:)
PoistaTäytyypä viikonlpuks väsätä.
VastaaPoistaHienoa! Tätä on helppo väsätä;)
Poista