Osso Bucco appelsiinilla
perjantaina, lokakuuta 31, 2014
Kun
näin lihatiskillä kauniita tuoreita Osso Bucco kiekkoja en vaan voinut vastusta
niitä ja unohdin alkuperäisen ruokasuunnitelmani. Ehkä vielä tuoreessa
muistissa olevalla herkullisen näköisellä Onko nälkä?-blogin Osso BuccoBiancolla oli asian kanssa jotain tekemistä. Päätin kuitenkin, että minun
versioon tulee appelsiinia. Maistoin monta vuotta sitten ranskalaisessa
lounaspaikassa appelsiinilla maustettua Osso Buccoa ja ne maut vaan jäivät
kummittelemaan mieleeni. Tykkäsin omastakin lopputuloksesta, mutta ehkä
kaipaisin hieman enemmän appelsiinin makua, joka toisena maistelupäivänä
tulikin paremmin esiin. Ehkä seuraavaan kerran voisin lisätä myös appelsiinin
kuoria mukaan.
3 isoa Osso
Bucco – kiekkoa
1 dl
vehnäjauhoja
suolaa ja
pippuria
öljyä
paistamiseen
1 dl
sherryetikkaa
750ml kana-
tai naudan lientä
2 pientä
fenkolia leikatuna suikaleiksi
2 porkkanaa leikatuna
suikaleiksi
0,5 l
appelsiinimehua
1
appelsiini kuorittu ja lohkoiksi leikattu (ilman valkoista osaa)
persiljaa koristeeksi
- Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Pyöritä kiekot jauhoissa ja paista kasarissa kauniin ruskeiksi.
- Ota lihat kasarista pois. Lisää etikkaa ja anna kiehua hiljalleen noin kolme minuuttia välillä sekoittaen. Kun etikan määrä on haihtunut puoleen ja alkaa muuttua siirappimaiseksi siirrä lihat ja liemi sekaan ja keitä kannen alla 150 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Käännä lihat ja keitä toiset 40 minuuttia.
- Lisää fenkolit ja porkkanat pataan. Lisää appelsiinimehu ja paista uunissa kannen alla vielä 40 minuuttia.
- Nosta lihat ja vihannekset reikäkauhalla pois liemestä. Keitä lientä noin 10 minuuttia liedellä ilman kantta. Lisää appelsiinilohkot.
- Kaada liemi lihan ja vihannesten päälle, koristele persiljalla.
2 kommenttia
Oi osso bucco on ihanaa talviruokaa. Mainio idea tuo appelsiini, taidan joskus vähän matkia :)
VastaaPoistaKokeile ihmeessä, mielestäni toimii erittäin hyvin. Ainakin meillä vähän vaihtelua tomaattipohjaisiin patoihin:)
VastaaPoista