Kurpitsapyree pähkinämuruilla
lauantaina, lokakuuta 04, 2014
Meillä
on jo pari viikkoa ollut jääkaapissa myskikurpitsa, josta alun perin piti
valmistaa pojalle keittoa. Koska tiesin, että keittoa se joutuisi vielä
odottamaan tovin, tein tästä maukkaasta vihanneksesta pyreen, joka toimii
paistettujen ahvenien lisukkeena. Päätin varmuuden vuoksi tälläkin kertaa tehdä
pienen ”pähkinäkoristeen”, joka loppupeleissä ei ollut yhtään huono idea ja toi
annokseen mukavasti rapeutta. Lautaselle eksyi myös muutama uunissa paistettu
kurpitsachipsi. Tämä määrä oli sopiva kahden hengen lisukkeeksi. Jos on isompi
nälkä, suosittelen ehkä tuplaamaan määrät. Lisäsin tällä kertaa happamuutta
siiderietikalla mutta varmasti muutkin mieluisat etikat ajavat saman asian.
Kurpitsapyree
500g myskikurpitsaa
500g myskikurpitsaa
½
pieneksi pilkottua sipulia
2 valkosipulikynttä
1 dl kuohukermaa
0,5 dl kanalientä (tai vettä)
2-3 tl siiderietikkaa
2 valkosipulikynttä
1 dl kuohukermaa
0,5 dl kanalientä (tai vettä)
2-3 tl siiderietikkaa
- Leikkaa kurpitsa uunivuokaan reiluksi paloiksi ja lisää hieman öljyä, suolaa ja pippuria. Lisää myös kaksi kuorellista valkosipulikynttä.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes kurpitsat ovat hieman pehmeitä.
- Kuullota sipuli hieman kattilassa.
- Leikkaa kurpitsoista kuoret ja lisää pehmeä sisus kattilaan sipuleiden joukkoon. Lisää myös valkosipulikynsien pehmeä sisus.
- Lisää kerma, liemi, etiikka ja kiehauta. Soseuta sauvasekoittimella ja tarkista maku.
Pähkinämurut
1 rkl paahdettuja
hasselpähkinöitä rouheena
1 rkl parmesaanijuustoa raastettuna
1 rkl kuivaa leipää muruina
½ rkl voita
1 rkl parmesaanijuustoa raastettuna
1 rkl kuivaa leipää muruina
½ rkl voita
0 kommenttia