Päärynät mantelikinuskilla

sunnuntaina, lokakuuta 19, 2014


Viimeaikoina lehdet ja blogit ovat olleet täynnä erilaisia vaihtoehtoja paistetuista ja karamellisoiduista hedelmistä milloin milläkin lisukkeella. Itse en jostain syystä pitkään aikaan tehnyt mitään sinnepäinkään. Tällä kertaa ajatuksena oli tehdä joku kevyempi jälkiruoka. Päärynät ovat toki kevyitä mutta niihin se annoksen keveys jäikin. Pakko myöntää, että ihana kinuskikastike oli tämän annoksen juttu. Annos toimisi varmasti yhtä hyvin myös omenoiden kanssa, meillä on kuitenkin tällä hetkellä kotona menossa ns. päärynäkausi kun se on just nyt poikani lempi välipala. Sopivasti löysin Töölön Anton&Antonista harvinaista herkkua, kotimaisia päärynöitä. Jostain syystä niihin en ole vielä tänä syksynä marketeissa törmännyt ja myönnän, että melkein säälitti paistaa niitä kun olivat niin herkullisia tuoreina.
Koska epäilin, että kinuskista tulisi liian makea ja se tarvitsisi rinnalle jotain tasapainottamaan makuja, valmistin myös ”kevyen” mascarponevaahdon. Vaikka se oli hyvä lisäys, niin ei kuitenkaan välttämätön.

4 päärynää leikattuna neljään osaan
50g mantelilastuja
30g suolattua voita
  • Sulata voi pannulla ja lisää päärynät. Ruskista päärynät molemmin puoliin n. 4 min. Lisää puolet pähkinöistä ja paistaa vielä pari minuuttia.
Kinuski
100g sokeria
1,2 dl kuohukermaa (vähän lämmitettynä)
50g huoneenlämpöistä suolattua voita
  • Sulata sokeri kattilassa. Älä sekoita ennen kuin kaikki sokeri alkaa sulaa.
  • Lisää kermaa ja sekoita pienellä lämmöllä. Lisää voi paloina ja jatka sekoittamista. Osa sokerista saattaa koventua mutta se kyllä sulaa kunhan sekoitat kastiketta jatkuvasti. Kun kastike on valmis anna sen jäähtyä hieman.
  • Aseta päärynät lautaselle ja ripottele pinnalle loput manteleista. Kaada karamellikastike päälle.

Mascarponevaahto
1 dl kuohukermaa
100 g mascarponejuustoa
1 rkl sokeria

  • Vaahdota kerma ja sekoita kaikki muut aineet sekaan.
 


You Might Also Like

3 kommenttia

  1. Näyttävät samoilta söpöiltä ja herkullisilta kotimaisilta pikkupäärynöiltä kuin löysin eilen täältä Sokokselta.

    VastaaPoista
  2. Ihanaa, että joskus saa muutakin kuin Conference päärynöitä))

    VastaaPoista

Instagram