Mama G. kävi messuilla

sunnuntaina, lokakuuta 26, 2014


Pimeä sateinen syyssunnuntai oli täydellinen päivä viettää sisätiloissa Helsingin Messukeskuksessa. Pitkästä aikaan kävin ystäväni Kärähtäneet-blogin Heidin kanssa Viini, Ruoka & hyvä elämä messuilla, joiden teema tänä vuonna oli Italia. Samaan aikaan järjestettiin myös Kirja- ja Musiikkimessut, mikä tarkoitti, että gastronomialle oli omistettu mielestäni aika pieni alue. Teema varmisti sen, että suurimmasta osasta ständejä löytyi Välimeren makkaraa, juustoa ja oliiviöljyä. Toki sekaan mahtui myös muutama kotimainenkin tuottaja, niistä suurin osa oli kuitenkin jo ennestään tuttuja.

Muutama positiivinen uusi tuttavuus löytyi maahantuojista, joiden valikoimista pari tuotettakin päätyi kotiin. Tamperelaisen Mama’s Corner herkkukaupan osastolla maisteltiin erinomaisia italialaisia ja espanjalaisia herkkuja ja ehkä parasta balsamicoa, jota olen ikinä maistanut. Kyseessä oli italialainen Leonardi Balsamico ja sellaisen tietenkin oli pakko saada kotiin. Liikkeellä avautuu pian nettikauppa ja kauppias ystävällisesti lupasi vastata kaikkiin tiedusteluihin ja toimittaa valikoiman tuotteita ilman postikuluja mihin päin Suomea tahansa. Tryffelillä maustettua kuivattua makkaraa löytyi l’ABC del Guston tiskillä. Hyvän maun lisäksi myyjä kehui myös makkaran käytännöllisyyttä. Koska makkara säilyy huoneen lämmössä puolikin vuotta, sitä voi kuulemma käyttää keittiön sisustuksessa. Meillä tosin tästä tuskin on sisustuselementiksi, sen verran hyvän makuinen se oli. Näitä herkkuja saa Suomessa seuraavan kerran Helsingin joulumarkkinoilla.


Kolmas uusi miellyttävä tuttavuus oli Cafe -Tienda Espana. Maistoin ensimmäistä kertaa erinomaista kuivattua tammenterhokinkkua ja nyt on pakko käydä tutustumassa Cafe-Tiendan Helsingissä sijaitseviin kahteen liikkeeseen ja maistamassa lisää herkkuja. Hauskinta, että löysin messuilla myös ihanan liikkeen, joka sijaitsee kävelymatkan etäisyydellä meidän kotoa. Töölöläinen CeestaShop esitteli loistavia alkoholittomia kuohuviinejä, joista erityisesti Bianco oli minun mieleen. Ajattelinkin hankia yhden pullon autoilevia vieraita varten.Vaikka maistoimmekin melkein jokaisen tiskin maistiaisia, halusimme myös syödä myöhäisen lounaan messualueella. Jos ei lasketa Messukeskuksen vakinaisia ruokapaikkoja, niin vaihtoehtoja ei ollut kuin kolme tai neljä. Löysimme kreikkalaisen gyros pita -kioskin, jo suomalaisen kansallisruoaksi nousseen pulled pork burgeri- vaunun ja thaimaalaisen kojun. Päädyimme viimeiseen, missä otettiin kunnon combo lautaset. Niistä löytyi kyllä mausteisuutta mutta valitettavasti tässäkin tapauksessa monelta osin thaimaalainen perinteinen herkku vaihtui mausteiseksi porkkanaraasteeksi.   

Kokonaisuudessa messut olivat hauskaa kokemus varmasti enemmäkseen hyvän seuraan takia. Ehkä sisäänpääsymaksuhinnalla olisin odottanut vähän enemmän ja monipuolisempaa sisältöä. Ehkä ensi kerralla.

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Kiva messukooste.Veljenihän oli tuolla myös italialaisilla herkuillaan.Itse asiassa heillä oli 7 osastoa tuolla ja ehkä satuit heiltäkin maistamaan jotain.,Heidän herkkujaan löytää Helsingissä esim. täältä(ovat maahantuojia) http://www.casaitalia.fi/
  Cafe Tienda on ihana! Kävin kesällä Hakaniemen liikkeessä parikin kertaa ja tein siitä postauksen blogisssani.

  VastaaPoista
 2. P.S. Oletko muuten Instagramissa?

  VastaaPoista
 3. Kiitos itsellesi seurasta, oli hauska messureissu! Kiteytit aika lailla minunkin fiilikseni tapahtumasta. Meilläkään eivät tryffelimakkarat pääse sisustuselementiksi, koirat innostuivat jo makkarapaketin nähdessään niin paljon, että oppisivat varmaan lentämään jos makkarat roikkuisivat jossain. Ja tunnustetaan, että tämä sisustuselementti kutistuu jatkuvasti ihan ilman koirienkin apua... ;)

  VastaaPoista
 4. Kiva päästä messuilla käymään näin blogitunnelmien kera :)

  VastaaPoista

Instagram