Vihreät pavut pistaasipähkinöillä
torstaina, lokakuuta 02, 2014
Pyrin mahdollisuuksien
mukaan suosimaan sesonkivihanneksia ellei nyt ihan välttämättä pidä saada
jotain muuta, kuten tomaatteja keskellä talvea. Nytkin löysin kaupasta
pussillisen vihreitä papuja. Oletan, että ne ovat nyt sesongissa kun niitä on
jokaisen kaupan hyllyllä. Koska halusin saada muutkin tässä talossa syömään
niitä (minulle ne kelpaisivat ihan vaan keitettynäkin), niin valmistuksessa
piti käyttää vähän mielikuvitustakin. Puoli kiloa olisi minulle ehkä liikaakin.
Muistin,
että näin joskus reseptin vihreistä pavuista pistaasipähkinä-pestolla, ja
ikkunalaudalla sopivasti odotti jo aika väsynyt basilikaruukku. Piilotan aika usein
vihanneksia pähkinöiden alle, se on meillä aika varma kikka. Pavut olivat
meillä lihan lisukkeena ja saivat paljon kehuja. Niitä kuulemma voi tehdä
jatkossakin! Valmistuksessa ainoa kriittinen hetki on papujen keittäminen,
niiden on oltava al dente rapeita.
500 g
vihreitä papuja
1 tl suolaa
Pistaasipähkinä-pesto
3 rkl
pistaasipähkinöitä
3 rkl
raastettua parmesaania 3 rkl oliiviöljyä
iso kourallinen basilikalehtiä
½ valkosipulikynttä
suolaa
- Sekoita kaikki pesto ainekset tehosekoittimella.
- Keitä pavut suolatussa vedessä. Tarkista kypsyys jo viiden minuutin päästä.
- Varaa hieman keitinvettä ja lisää se pestoon jos se on liian paksua.
- Sekoita pavut ja pesto keskenään.
2 kommenttia
Kiva idea! mutta onko joku syy miksi vedessä pitää olla suolaa ja onko viisi minuuttia tarkka aika?
VastaaPoistaHei!
PoistaSuola on makuasia ja sen voi hyvinkin jättää pois. Mielestäni pieni määrä suolaa tuo vihanneksen oman maun paremmin esiin. Suosittelen, että löydät itsellesi sopivan keittoajan maistamalla viiden minuutin jälkeen. Itse tykkään vihreistä pavuista vähän rapsakkampina.