Paistettu ahven vihanneksilla aasialaisittain

lauantaina, toukokuuta 02, 2015


Tykkään valmistaa kokonaista kalaa ja ilahduin kun näin kalatiskillä kokonaisia ahvenia. Ahven on aina ollut minun yksi lempikaloistani ja itseasiassa pidän enemmän sen mausta kokonaisena valmistettuna kuin fileinä. Tässä vaiheessa voisin avautua kuinka yllättynyt olin kun kalatiskillä minulle ilmoitettiin, että he eivät käsittele eikä suomusta ahvenia, ja kuinka en löytänyt suomustinta ja käytin perunakuorijaa tähän tarkoitukseen. Mutta totean vain tähän ja valitettavasti en ensimmäistä kertaa, että kyseinen kauppa ei vaan ole paras paikka hoitaa kalaostoksia. Hieman puutteellisen palvelun lisäksi, joka ei kuitenkaan näy hinnoissa, tiskillä valitettavan usein näkyy mielestäni hävyttömän vanhaa kalaa. Mutta jätetään sen omaan arvoonsa.

Kun sain vihdoinkin aika kookkaat ahvenet kaiken tavoin puhdistettua, tiesin, että halusin paistaa ne kokonaisina rasvassa. Suolan lisäksi kaikki muut mausteet tulivat tällä kertaa nopeasti valmistetuista aasialaisittain maustetuista vihannessuikaleista, jotka eivät kuitenkaan olleet liian dominoivia. Annosta syödessä unohtuivat niin huono palvelu kuin rikkinaiset kädet. 
Paistettu ahven vihanneksilla aasialaisittain (4:lle)

4 kokonaista ahventa suomustettuna
n. 2 dl maizenaa
400 g ohuita vihannessuikaleita (käytin porkkanaa, purjoa, punasipulia, kesäkurpitsaa, retikkaa)
1 dl sweet chili-kastiketta
2 rkl kalakastiketta
1 limemehu
1 punainen chili viipaleina
(3 tuoretta kaffir-limen lehtiä suikkaleina)
kourallinen tuoretta korianteria hienonnettuna
suolaa
öljyä paistamiseen
  • Tee ahventen nahkaan pari viiltoa per puoli. Mausta ahvenet suolalla ja pyöritä maizena jauhoissa.
  • Kuumenna öljy isossa pannussa ja paista ahvenet kauniin ruskeiksi molemmin puoliin. Nosta kalat talouspaperille valumaan.
  • Lämmitä tilkka öljyä toisella pannulla. Paista siinä vihannessuikaleita hieman, ei kuitenkaan täysin kypsiksi. Lisää sekaan chili viipaleet, jos käytät kaffir-limen lehdet, sweet chili kastike, kalakastike ja limemehu. Sekoita ja tarkista maku. Lisää hienonnettu korianteri.
  • Annostele vihannekset ja kastike paistettujen ahventen päälle. Tarjoa keitetyn riisin kera. 

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Ahven,nami:) Aasialaiseen tapaan tehty kala on kyllä tosi hyvää:)

    VastaaPoista
  2. Ahven on mun mielestäni niin maukas, että se ei hirveästi mausteita edes kaipaa! Yksinkertainen kalakeitto missä on ahvenen lisäksi vain sipulia, pippuria, suolaa ja tilliä on aivan superherkullinen:)

    VastaaPoista

Instagram